Přejít k hlavnímu obsahu

Jestli je tohle nový Counter-Strike, končím. Ne všechny názory jsou ale negativní

28. 9. 2023 | 13:48 Counter-Strike 2 Komentář
Tipsport CS:GO turnaj na 4ka Mistrovství Slovenska v elektronických sportech může být poslední akcí pro Lukáše „sAvana1“ Lintnera. Slovenský reprezentant Sampi.Tipsport na začátku měsíce prohlásil, že pokud tohle je nové CSko, které budeme hrát, tak ukončí kariéru. Ten den nastal, když se v Nitře chystá na svůj zápas. Může jít skutečně o jeho poslední akci?
Sampi před MSR 2023
Sampi před MSR 2023
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Sampi.Tipsport se řadí mezi tři nejžhavější kandidáty na titul mistrů Slovenska. Jako nejlepší slovenský tým budou mít o víkendu v zádech pravděpodobně tu největší fanouškovskou podporu. Start turnaje ovšem zkomplikovalo vydání Counter-Strike 2, jednomu z hráčů to však může narušit dokonce celou kariéru.

Lukáš „sAvana1“ Lintner přišel krátce po spuštění největší vlny beta testování CS2 s tweetem, že pokud se bude hrát právě tento Counter-Strike 2, tak raději odejde do hráčského důchodu. Svůj příspěvek si na platformě X připnul a po vydání CS2 jej dnes znovu nasdílel, aby se na něj nezapomnělo. Ať už vše myslel pouze s nadsázkou, nebo nad koncem skutečně uvažuje, tak se jeho tweet se stal virálním i ve světě.

Jako důvod případného konce popsal několik aspektů, které se mu na nové hře na začátku září nelíbily. Aby ale nevypadal jen jako věčný kritik, zmínil i několik kladů, ale i přesto na závěr konstatoval, že „konec kariéry zní stále fajn“. „Uvidíme, jak to budou updatovat,“ doplnil závěrem. Mohou se Sampi.Tipsport obávat změn?

Také ve světě jsou názory na oficiální vydání plné verze nového Counter-Striku rozporuplné. „Lidé, kteří říkají, že je CS2 nehratelné, se rozhodně mýlí,“ prohlásil Robin „ropz“ Kool v rozhovoru pro HLTV.org. „Nevím, co jste s Counter-Strikem udělali, ale pocitově je hra MNOHEM lepší,“ napsal na X David „frozen“ Čerňanský. Toho přitom ještě s MOUZ čekají zápasy v CS:GO, ve kterém se dohrává play-off ESL Pro League S18.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.