Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní český špíl dopadl lépe pro Dynamo Eclot. SINNERS ale stále mají šanci z LB

1. 10. 2023 | 10:53 Counter-Strike 2 Turnaj
Mistrovství Slovenska v CS:GO má před sebou poslední hrací den. Dosavadní průběh určil medailisty, teď je však potřeba cenné kovy rozdělit. Nejlepší pozici má Dynamo Eclot, které čeká na finálového soupeře. Dojde u SINNERS na čas odplaty, nebo hříšníky zaskočí UNiTY?
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

UNiTY jsou nejpříjemnějším překvapením ve hře o osmý a poslední titul mistrů Slovenska v Counter-Strike: Global Offensive. Po šokujícím vyřazení Sampi.Tipsport si v sobotu počíhali také na ENTERPRISE a prokázali svůj potenciál. Soupeři totiž na mapách Mirage (16:7) a Nuke (16:8) nepovolili vůbec nic a suverénně si zajistili postup do finále LB. Lukáš „Levi“ Bouřa a Martin „Pechyn“ Pechoušek zářili naplno.

Všichni ale čekali hlavně na druhou část sobotního programu, bitva mezi Dynamem Eclot a SINNERS po herní stránce opravdu přinesla ten nejlepší český Counter-Strike. Hříšníci lépe zvládli těsnou koncovku na úvodním Anubisu, DNE však na Vertigu sebevědomou hrou srovnali. Vítěze zápasu muselo na rozhodujícím Ancientu určit až prodloužení, kde nejtěsnějším možným rozdílem urvali výhru hráči Dynama Eclot. Rozhodující faktor? Adam „NEOFRAG“ Zouhar ukázal své umění a proti SINNERS se skutečně vytáhl.

Díky formátu Double Elimination ještě nejsou hříšníci ze hry o titul venku, pro možnost odplaty ale musejí nejprve porazit UNiTY. Většina současné sestavy slovenské organizace přitom dorazila z loňské eSuby, tudíž jde symbolicky skoro o reprízu finále loňského Tipsport MČR CS:GO. SINNERS by ovšem potřebovali zvítězit v co nejrychlejším tempu, aby měli co nejvíce energie na grandfinálovou řežbu. Jednu cestu z Lower Bracketu už letos zažili a kvůli druhé po sobě jdoucí BO3 sérii na soupeře nestačili. Jak tomu bude v Nitře?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.