Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG se vrátil jako král! UNiTY heroicky vyřadili SINNERS, na mistry ale nestačili

1. 10. 2023 | 19:45 Counter-Strike 2 Reportáž
UNiTY po pádu do Lower Bracketu předvedli na Mistrovství Slovenska neuvěřitelnou jízdu, kterou nezastavil ani tým kalibru SINNERS. Finálový boss byl sice nad jejich síly, Dynamo Eclot se ale na obhajobu titulu hodně nadřelo. Rozhodující mapa skončila neuvěřitelným skóre 31:29!
Dynamo Eclot CS:GO tým
Dynamo Eclot CS:GO tým
Zdroj: Dynamo Eclot

Pod hlavičkou UNiTY se postupně setkala většina loňské sestavy eSuby, která získala nejeden cenný skalp a bojoval o titul mistrů ČR. „Navíc“ je v týmu pouze Dominik „NIO“ Maxian, ten ale na Mistrovství Slovenska ukázal, že je opět připravený bojovat o domácí trofeje. Stejně jako všichni jeho kolegové.

UNiTY senzačně vyřadili a na posledním místě domů poslali Sampi.Tipsport. Výhrou nad ENTERPRISE si zajistili medaili a účast v posledním hracím dni. Po první mapě proti SINNERS to však vypadalo, že se na další skalp nezmůžou, ale nakonec bylo všechno jinak. Z prohry 2:16 se dokázali oklepat nečekaným stylem. Hříšníkům následně ukradli jejich map pick a rozhodnout musel Overpass, který nabídl tři prodloužení. Na jejich konci se mohli radovat právě hráči UNiTY, kteří uvolněnou hru šokovali dalšího domácího giganta.

Po náročném zápase je však čekal ještě jeden, možná ještě obtížnější. Dynamo Eclot útočilo na svůj třetí titul, ale UNiTY jim to nedali zadarmo – ba přesně naopak. Na Vertigu vedli 15:8, ale nedokázali jej uzavřít a v prodloužení si DNE vybojovali vedení v sérii. Na Ancientu pro změnu UNiTY odvrátili řadu match pointů a poslali mapu rovnou do pěti prodloužení. Na dvou mapách se hrálo celkem 95 kol! Maratonský den UNiTY ověnčili stříbrem, které je však krásnou odměnou. DNE ovšem potvrdili svoji letošní neporazitelnost.

Pokud si odmyslíme Matúše „MATYS“ Šimka, jehož Sampi.Tipsport skončili poslední, tak v řečí čísel byl nejlepším hráčem turnaje Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Jeho návrat na domácí scénu nemohl být vydařenější.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.