Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší český tým má v Izraeli hvězdného hráče. Snaží se ho dostat do Prahy

12. 10. 2023 | 08:40 Counter-Strike 2 Příběh
Dynamo Eclot letos kraluje domácí scéně a brousí si zuby na další trofej. Válečný stav v Izraeli ale může nejlepšímu českému týmu zkřížit plány. Jedna z jeho hlavních postav má úplně jiné starosti, místo tikotu virtuální C4 slyší bomby padat naživo. „Požádal nás, abychom ho do Prahy dostali za každou cenu,“ okomentoval naléhavou situaci týmový manažer Jiří Plevka.
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport CS:GO Bratislava
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Tento víkend je na programu další velkolepý esportový turnaj, vůbec první česká soutěž v novém díle Counter-Strike 2. Dvojnásobný šampion Guy „anarkez“ Trachtman z Dynama Eclot ovšem řeší jiné patálie, žije totiž pouze několik desítek kilometrů od Pásma Gazy, kde se aktuálně válčí. „Nemá možnost hrát ani trénovat kvůli každodenním raketovým útokům,“ uvedl redakci PLAYzone za vedení organizace Jiří Plevka.

Opustit zemi během válečného konfliktu není nic snadného. „Chtěli jsme ho dopravit do Prahy už v úterý, ale spousty letů byly bohužel zrušené,“ pokračuje Plevka. Pokud by Trachtman přiletět opravdu nemohl, do akce by šel Martin „Dytor“ Handl. Komu by ale připadla role AWP? Manažer zatím mlží, ale jen si vzpomeňte na bláznivé akce Adama „NEOFRAG“ Zouhara ze skupinové fáze. Druhou možností by byl Vít „nbqq“ Pohlot.

Nelehké časy zvládá zkušený hráč dobře, alespoň podle zástupce vedení Dynama Eclot. „On je celkově hodně pozitivní člověk a celou situaci zvládá skvěle. Je jasné, že má strach o svou rodinu a to rozpoložení není ideální, ale jak on sám říká, tak je zvyklý na stálé zvuky sirén a padání bomb, i když pro nás je to nepředstavitelné,“ říká Plevka.

Tým si bude v chodovské Vodafone PLAYzone Areně už ve čtvrtek plnit své mediální povinnosti, vedle toho ale bude vyhlížet svoji oporu. „Měl by přiletět ve čtvrtek večer, ale bude záležet na letecké společnosti, která může z důvodu bezpečnosti let zrušit. Zatím máme informaci, že jeho let bude realizován, ale situace se tam každou hodinu mění,“ uzavřel týmový manažer. O vývoji dění před Tipsport CS Praha II vás budeme informovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.