Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot se blíží 2 milionům korun. Hladoví vlci jsou ale připraveni kousat!

13. 10. 2023 | 12:20 Counter-Strike 2 Preview
První český offline turnaj v CS2 je tady! Nejlepší týmy ze skupinové fáze se v Double Elimination pavouku utkají od pátku do neděle o 430 tisíc korun a první českou trofej v nové éře historie. Každý den se od 14:00 můžete těšit na parádní zápasy i doprovodný program, a to nejen na streamu, ale také ve Vodafone PLAYzone Areně! Neváhejte tak přijít fandit svým oblíbencům.
MATYS a KWERTZZ
MATYS a KWERTZZ
Zdroj: koláž PLAYzone

Dynamo Eclot

Kurz na výhru turnaje: 2.55

Dynamo Eclot proti všem. Tak by se daly nazvat letošní boje na domácí scéně, které zatím pardubická organizace zvládá se stoprocentní úspěšností. Ke dvěma triumfům na turnajích Tipsport CS:GO, díky kterým se blíží k historickému Tipsport Grand Slamu, ještě na konci září ovládla také Mistrovství Slovenska. Právě v Nitře se s týmem poprvé ukázal Adam „NEOFRAG“ Zouhar, který nahradil Martina „Dytor“ Handla. Do týmu okamžitě zapadl a již tak silnému mančaftu dodal ještě větší palebnou sílu a speciální X faktor.

Dvojnásobný český mistr a nejužitečnější hráč finálových turnajů Tipsport MČR tvoří spolu s Vítem „nbqq“ Pohlotem a Guyem „anarkez“ Trachtmanem možná vůbec nejúdernější trio na domácí scéně. Silná sestava se přesto ve skupinové fázi hodně zapotila, když nestačila na Entropiq a dlouho bojovala také s UNiTY. Offline prostředí ale týmu sedí na jedničku. Důležitá však bude přítomnost energického snipera a opory anarkeze, který ve válkou sužované Izraeli aktuálně čeká na letadlo. Jeho absence by mohla být kritická.

Dynamo Eclot
 Česká republika Filip "K1-FiDa" Dvořák
 Česká republika Vít "nbqq" Pohlot
 Česká republika Vojtěch "Valencio" Mydlář
 Izrael Guy „anarkez“ Trachtman
 Česká republika Adam „NEOFRAG“ Zouhar
 Česká republika Pavel "replay" Vaněk (C)

Sampi.Tipsport

Kurz na výhru turnaje: 4.00

Organizace Jakuba Jankta se na poli Counter-Striku pohybuje už čtvrtým rokem, na svůj první domácí titul ale stále čeká. Mnoho lepších pozic než nyní ale Sampi.Tipsport neměli. Ve skupinové fázi si po parádním týmovém i individuálním výkonu dokázali po 16 měsících konečně poradit se SINNERS a postoupit tak z prvního místa. Sebevědomé výkony hráče Sampi dostaly do popředí statistik, Tomáš „fino“ Bebjak jako nejnovější posila zářil naplno a hlavní hvězdu Matúše „MATYS“ Šimka nejspíše představovat nemusíme.

Právě individuality budou v Praze pravděpodobně klíčem k úspěchu, protože v Counter-Strike 2 zatím neměl nikdo dostatečný čas na pořádnou týmovou přípravu a mladá sestava toho bude chtít využít. Největším vykřičníkem je ale nešťastné vystoupení Sampi na nedávném Mistrovství Slovenska, které skončilo brzkým odjezdem posledním místě. Taková zkušenost je ale může také zocelit. Hodit jeden nezdar za hlavu se snaží poctivou přípravou na bootcampu, po které vlétnou hned na úvod na největšího favorita.

Sampi.Tipsport
 Slovensko Matúš "MATYS" Šimko
 Slovensko Lukáš "sAvana1" Lintner
 Slovensko Erik "The eLiVe" Sith
 Slovensko Michal "T4gg3D" Vrzal
 Slovensko Tomáš "fino" Bebjak
 Česká republika Jakub "bfull" Kokoška (C)

SINNERS

Kurz na výhru turnaje: 2.65

SINNERS do Prahy jedou jako 57. nejlepší tým světa. Pohybují se sice stále vysoko, ale na první triumf doma i za hranicemi letos zatím čekají. Ve finále dvou předchozích turnajů Tipsport CS:GO je porazilo Dynamo Eclot, na Mistrovství Slovenska se před pár týdny dokonce nedostali ani do finále. O motivaci zlomit tuhle nepříznivou sérii tak nemůže nikdo pochybovat, vstup do nové éry může být ideální chvílí na překonání konkurence a obnovení dominance. Jako trojnásobní mistři ČR vědí nejlépe, jak nejlépe načasovat formu.

Ve skupinové fázi se ale hříšníkům nepodařilo pokořit Sampi.Tipsport, s nimiž prohráli po více než roce a dopřáli mu mentální vzpruhu. Trápili se také s akademií Sampi NEXT, ale postup zpečetili hladkou výhrou nad ENTERPRISE. I kvůli tomuhle průběhu spadá většina sestavy do statistického průměru a bude v offline prostředí muset zabrat, obzvláště na CS2, kde individuální výkony zatím hrají prim. Tahounem by měl být Simon „KWERTZZ“ Horák, který ve skupině dokazoval, že SINNERSNEOFRAGa opravdu nepotřebují.

SINNERS
 Česká republika Sebastian "beastik" Daňo
 Česká republika Jindřich "ZEDKO" Chyba
 Česká republika Max "SHOCK" Kvapil
 Česká republika Tomáš "oskar" Šťastný
 Česká republika Simon "KWERTZZ" Horák
 Česká republika Tomáš "tomkeejs" Tomka (C)

Entropiq

Kurz na výhru turnaje: 9.00

Entropiq bude na LAN finále po hlavním outsiderem, ale chtít bude spíše černým koněm. Organizace kvůli průběžným změnám aktuálně nemá žádnou oficiální domácí sestavu, a tak pro Tipsport CS Praha II využila část své akademie Future, jednoho zahraničního střelce z hlavní sekce a jiné známé tváře domácí scény. Výsledkem je smrtící koktejl, který skupinou prošel naprosto bez respektu, ale hlavně bez jediné porážky. Především jednoznačný triumf nad Dynamem Eclot patří mezi největší překvapení letošního roku.

Velkým objevem a hlavním tahounem na cestě do play-off byl Petr „HoLLy“ Kučera, který už je delší čas bez angažmá, ale nemocného snipera Tomáše „Mix“ Bilíka zastoupil více než dokonale. Spoléhat se tým bude také na ostříleného Maxe „Marix“ Kugenera, který jako cizinec dlouhodobě žije v Česku a už dobře ví, jak na domácí konkurenty vyzrát. Cílem Entropiqu bylo dle jejich vlastních slov umístění v TOP 6 a zajištění postupu na MČR, všechno ostatní je bonus. Díky tomu tak budou uvolnění a připravení znovu škodit.

Entropiq
 Česká republika Patrik "Lastík" Ptáček
 Česká republika Niko "semtex" Reljić
 Slovensko Martin "MAXX" Smolár
 Česká republika Petr "HoLLy" Kučera
 Lucembursko Max „Marix“ Kugener
 Česká republika Lukáš "Power" Váša (C)

Dynamický harmonogram:

  • ​Pátek  13. října (komentují: Mishek, Koty)
    14:00 – Sampi.Tipsport vs. Dynamo Eclot
    ~17:30 – Entropiq vs. SINNERS
  • Sobota 14. října (komentují: Mishek, Storm)
    14:00 – zápas poražených z úvodních duelů
    ~17:30 – zápas vítězů úvodních duelů
  • Neděle 15. října (komentují: Sphexxai, Koty)
    14:00 – finále Lower Bracketu
    ~17:30 – grandfinále​
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.