Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike místo války. Izraelská hvězda už je v Praze připravena bojovat o titul

13. 10. 2023 | 12:50 Counter-Strike 2 Příběh
Dynamo Eclot letos ovládlo všechny domácí soutěže a o tomto víkendu bude útočit na čtvrtou trofej. Hlavní misí však bylo už před turnajem přicestování Guye „anarkez“ Trachtman, který pochází z válkou sužované Izraele. V noci na pátek ale přiletěl a je připraven vyrazit do akce.
Guy „anarkez“ Trachtman
Guy „anarkez“ Trachtman
Zdroj: PLAYzone

Aktuální světové téma číslo jedna má přesah i na domácí esportovou scénu. Jedna z hlavních postav aktuálně nejlepšího českého týmu Dynamo Eclot totiž žije pouze několik desítek kilometrů od Pásma Gazy. Od propuknutí válečnému stavu neměl kvůli raketovým útokům možnost trénovat, počítačové hry musely jít stranou. Izraelská opora ale byla ochotná udělat cokoliv pro to, aby se do Česka v pořádku dostala.

Po odkládaní a rušení letů se na Trachtmana usmálo štěstí ve čtvrtek večer. Na letišti strávil několik hodin, ale po půlnoci skutečně přistál na Letišti Václava Havla. „Jsem z toho všeho už unavený, za 6 dní jsem naspal dohromady 10 hodin. Je čas si pořádně odpočinout,“ napsal po příletu na svůj Twitter a neopomněl poděkovat za všechnu podporu. Chybět nemohla také fotka s týmovým manažerem, který si mohl oddechnout.

Celý tým tak může hodit do koše všechny alternativní plány, Dynamo Eclot bude připraveno obhájit titul z předchozích dvou turnajů Tipsport CS:GO. Tentokrát se však bude premiérově hrát v novém titulu Counter-Strike 2, který AWP hráčům tolik nesvědčí, proto bude zajímavé sledovat, jak se s minimem tréninku zkušený ostrostřelec popasuje. Už jen jeho přítomnost a neuvěřitelná energie ale týmu znatelně prospěje.

Začátek turnaje Tipsport CS Praha II obstarají ve 14:00 DNE proti Sampi.Tipsport, kteří prošli skupinovou fází bez jediné porážky, když po šestnácti měsících pokořili trojnásobné mistry ČR SINNERS. Druhou dvojici pro první kolo utváří právě hříšníci proti Entropiqu. Ve hře je 430 tisíc korun, ale také prestiž v podobě prvního titulu v nové hře Counter-Strike 2. Dorazte fandit do Vodafone PLAYzone Areny, nebo na stream!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.