Přejít k hlavnímu obsahu

Absolutní demolice! SINNERS zničili Entropiq 13:0 a v sobotu vyzvou Dynamo Eclot

13. 10. 2023 | 19:33 Counter-Strike 2 Reportáž
Premiérové české boje v Counter-Strike 2 jsou tady. Čtyři elitní české a slovenské týmy se ve Vodafone PLAYzone Areně utkají o pohár vítěze Tipsport CS Praha II a 430 tisíc korun k tomu. Fanoušci doma i na streamu se mohou těšit na napínavé zápasy i bohatý doprovodný program. Play-off se hraje formátem Double Elimination, vstup do turnaje je tak vysoce důležitý.
Tipsport CS Praha II
Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Entropiq 0:2 SINNERS (8:13 Anubis, 0:13 Ancient, Overpass)

Vstoupit do turnaje výhrou vlastního map picku je ideální start. SINNERS hráli s velkým klidem a měli mapu pod kontrolou, potrápit je dokázal maximálně Petr „HoLLy“ Kučera. Hříšníci ale byli vždy a všude připraveni.

Pokud byla první mapa pod kontrolou, tak co se dá říct o Ancientu? Co kolo, to v podání SINNERS highlight nebo multikill, Entropiq se neměli absolutně čeho chytit a první české vítězství 13:0 v CS2 je na světě.

Sampi.Tipsport 1:2 Dynamo Eclot (13:16 Inferno, 13:8 Anubis, 11:13 Overpass)

Série začala volbou týmu Dynamo Eclot, kterým bylo Inferno. Dominanci na T straně dirigoval Guy „anarkez“ Trachtman, který dokázal, že není okolnostmi poznamenaný. Matúš „matys“ Šimko měl naopak ospalý start. I přesto Sampi.Tipsport dovedli mapu do prodloužení, kde už ale soupeře zastavit nedokázali.

Sampi tak potřebovali srovnat a podle toho vypadal jejich map pick. Individuálně se hráči konečně rozjeli a od začátku mapy ani jednou nepustili soupeře do vedení. Tohle byla show Matyse a Tomáše „fino“ Bebjaka.

Rozhodnout tak musel Overpass, který přinesl parádní vyvrcholení zápasu. Hra se převíjela ze strany na stranu, ale celkově působilo Dynamo Eclot týmovějším dojmem. Když to bylo potřebné, zazářit dokázal kdokoliv. Na druhé straně byl MATYS při chutí, ale na výhru to nestačilo. DNE postupují do finále WB!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.