Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyřnásobný mistr ČR se vrací na scénu! Představení Tipsport MČR: eEriness

2. 11. 2023 | 11:00 Counter-Strike 2 MČR
Představování účastníků letošního Tipsport MČR CS začneme týmem, který se složil právě pro účast na vrcholu letošní sezóny. Pod křídly eEriness se ukáže řada známých jmen domácí scény.
eEriness sestava pro Tipsport MČR CS 2023
eEriness sestava pro Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: Sampi.Tipsport

EEriness byli dlouhé roky jednou z největších stálic domácí esportové scény. Jak čas ale plynul a přicházela movitější konkurence, postupně se odmlčeli se do pozadí a přenechali záře reflektorů jiným. Historickým maximem je pro eEriness bronz z roku 2015, kdy se na MČR CS:GO ukázal tým se Sebastianem „beastik“ Daněm. Právě pozdější trojnásobný mistr ČR se tehdy stal nejužitečnějším hráčem a prorazil na scéně.

Na finále letošní sezóny se eEriness dostali především díky bodům z úvodního turnaje roku. Organizaci převzalo nové, ambiciózní vedení, které s vidinou zaujetí investorů a sponzorů přilákali zajímavá jména. Na Tipsport CS:GO Praha tehdy sestava kolem Matěje „twist“ Petráše skončila na děleném pátém místě. Právě on se nyní vrací se zbrusu novým kádrem, který pro účast na Tipsport MČR CS dokázal postavit.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

EEriness se opírají o kostru rozpadlé Cryptovy. Spolu s twistem si zahrají Filip „darber“ Böhm a Tomáš „zyored“ Cvaniga, koučem je Dominik „hypo“ Lukšo. Jeho a darberova přítomnost je paralelou loňských „odpadlíků“ pod hlavičkou Universe, stejně jako Martina „zur1s“ Slámy. Základní pětici uzavírá velezkušený Richard „queztone“ Strnátko, jehož comeback může být jedním z krásných příběhů letošního mistrovství.

Hned čtyři hráči byli navíc společně součástí Sampi.Tipsport před nástupem „milionového projektu“, proti této organizaci by tak měli o motivaci postaráno. Ve skupině ji však nepotkají, to by se museli dostat až do Brna. Vzhledem k nevyzpytatelnosti a nejmenšímu času na vypilování souhry jsou sice otazníkem skupiny B, los byl ale přívětivý. SINNERS jsou jasným favoritem, ale proti UNiTY a Entropiq určitě nejsou bez šance.

eEriness
 Česká republika Matěj „twist“ Petráš
 Česká republika Filip „darber“ Böhm
 Česká republika Martin „zur1s“ Sláma
 Slovensko Tomáš „zyored“ Cvaniga
 Slovensko Richard „queztone“ Strnátko
 Slovensko Dominik „hypo“ Lukšo (C)
Tipsport kurz na titul: 40.00
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.