Přejít k hlavnímu obsahu

MČR v zajetých kolejích. Šampion do sezóny nastoupil triumfem

26. 11. 2023 | 16:45 EA SPORTS FC 24 Reportáž
První zastávka letošní sezóny je minulostí. Čtveřice nejlepších domácích hráčů EA Sports FC se představila na brněnském výstavišti v rámci seriálu MČR FC 24 powered by Hyundai. Úvodní soutěž ovládl Matěj „Matejs“ Dunka, jenž přinesl Entropiqu a Bohemians první trofej v EA Sports FC 24. Stříbro bere Lukáš „T9Laky“ Pour, bronz Dominik „Seron“ Čermák.
MČR v zajetých kolejích. Šampion do sezóny nastoupil triumfem
MČR v zajetých kolejích. Šampion do sezóny nastoupil triumfem
Zdroj: PLAYzone

Před tribunou na Hyundai stánku bojovali čtyři hráči, kteří postoupili z online skupinové fáze do play-off. Nechyběly největší hvězdy včetně úřadujícího mistra Matěje „Matejs“ Dunky. Tomu konkurovali slávistický Lukáš „T9Laky“ Pour, sparťanský Dominik „Seron“ Čermák a barvy Baníku Ostrava hájil Miroslav „Totik“ Tóth.

Poslední zmíněný hráč byl největším outsiderem, hned v prvním zápase ale obhájce titulu Matejse potrápil. Rozhodovat musela až branka v poslední minutě utkání (3:2). To souboj pražských „S“ mezi Seronem a T9Lakym byl gólově jednoznačnější, zástupce ACS vyhrál 5:2. Legenda domácí scény se ale rychle vzchopila a v loser's bracketu porazila Totika 7:0.

Následovala bitva o první místo ve velkém finále. To si nakonec po velké bitvě vybojoval MatejsSeron byl dlouho ve vedení, zástupce Entropiqu se ale nenechal rozhodit a udržel se v zápase. Postup do top 2 si vykopal v penaltách a vyhrál 4:3. Ve finále zástupce Entropiqu doplnil slávistický T9Laky, jenž vyřadil Serona po těsném triumfu 3:2.

Samotný duel o první trofej letošního ročníku MČR FC 24 powered by Hyundai byl podobně vyrovnaný jako většina dosavadních zápasů. Hráči se přetahovali o vedení, muselo se rozhodovat až v prodloužení. Do vedení se dostal Matejs a perfektním výkonem už slávistického hráče k ničemu nepustil. Obhájce titulu tak může slavit úspěšný vstup do nové sezóny.

Harmonogram play-off FC Brno:

11:00 - Totik 2:3 Matejs
11:45 - T9Laky 2:5 Seron
12:30 - Totik 0:7 T9Laky
13:15 - Matejs 4:3pp Seron
14:00 - Seron 2:3 T9Laky
14:45 - Matejs 4:3 T9Laky

MČR FC 24 powered by Hyundai
Štítky: EA Sports FC 24, MČR
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).