Přejít k hlavnímu obsahu

Facka nás hodí do reality. Je na čase si uvědomit, že nejsme nejlepší, říká zklamaný oskar

26. 11. 2023 | 13:41 Counter-Strike 2 Rozhovor
SINNERS na letošním Tipsport MČR CS nevyhráli ani jeden zápas a z Brna odjeli bez medaile. Nejhorším výsledkem tak zakončili neúspěšnou domácí sezónu. Tomáš „oskar“ Šťastný se za turnajem ohlédl v příspěvku na svých sociálních sítích, ve kterém pochválil i výkony konkurentů.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport MČR CS 2023
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

„Je to čerstvé a pořád to extrémně bolí,“ začal oskar své vyjádření. „Se čtvrtým místem nikdo z nás nepočítal, ani jsme si nepřipouštěli, že by se něco takového mohlo stát,“ vyjádřil zklamání. „Obětovali jsme přípravě na MČR hodně času, ať už trénováním z domu anebo týdenním bootcampem,“ jasně dal najevo, že domácí mistrovství bylo pro tým opravdu důležité. „Troufám si říct, že jsme byli výkonnostně na vrcholu, naše forma byla docela top, ale to se hodně rychle vytratilo. A proč? Nevím...“ ztratil opět slova, „něco se stalo a na důvod už těžko přijdeme.“

„Uvědomuju si, jaké je to zklamání pro moje fanoušky, kteří mě už těch pár let sledují, pro fanoušky týmu SINNERS anebo pro fajn z kluky z vedení, kteří nás vždycky podporovali a věřili po každém turnaji, kdy jsme končili druzí nebo třetí. Pořád v nás věřili a turnaj, na kterém nám záleželo nejvíce, jsme uplně odpískali, a to bolí hrozně,“ pokračoval ve svém vyjádření. „Omlouvám se všem, které jsem zklamal ja svym nevykonem a vsem, ktery jsme zklamali jako tym. A děkuji všem, kdo přišel fandit, ať už do Brna, tak na Twitch,“ nezapomněl na výborné publikum.

Smutek stranou, SINNERS mají před sebou další turnaje. „Čeká nás dohrávka ESL Challenger League, pořád je o co hrát, o ESL Pro League, Major, který se blíží,“ nastínil plány. „I když to teď hrozně bolí, zažil jsem velké množství proher, ale vždycky mě to namotivovalo k lepším výkonům. Jsem ze sebe hrozně smutný, až se cítím trapně, že jsem nedokázal pomoct a rozhodnout kola. Prostě to nelepilo. Slibuju ale vám věřným, že o ESL Pro League a Major zabojujeme a dokážeme si, že úplně k ho.nu nejsme a že na evropské CSko mame kvality,“ dívá se už dopředu.

„Gratuluji týmu Sampi za super odehrané CSko. Musím uznat, že UNiTY, Sampi a Dynamo Eclot hrají prostě dobré CSko, které nám z nějakého důvodu nesedí,“ promluvil o konkurenci a turnaji jako celku. „A možná je to i dobře , je to facka, která nás hodí do reality. Už to není rok 20/21, my favorité ani nejlepší tým nejsme, je na šase si to uvedomit a stejne k tomu pristupovat,“ nebál se sebereflexe, která může tým posunout. „Ještě to chvíli bolet bude, ale je důležité se oklepat a restartovat na to, co je před námi,“ uzavřela česká legenda své vyjádření.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.