Přejít k hlavnímu obsahu

Ironie osudu. Hráči odešli za lepším, ale neuspěli. Jejich bývalé týmy však ano

5. 3. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Komentář
Team Liquid patří mezi největší jména, která neuvidíme na PGL Majoru. Bývalé týmy všech jeho nových tváří si postup naopak vybojovaly. Stejně tak se směje Jonathan „EliGE“ Jablonowski.
Team Liquid
Team Liquid
Zdroj: Dust2.us

Heroic se na konci minulého roku rozpadli jako domeček z karty. Přesto si postup na Major s novým složením vybojovali. Ale co trio jejich bývalých hráčů? Těm se nezadařilo. Fanoušci se pobavili především na neúspěchu Martina „stavn“ Lunda a Jakoba „jabbi“ Nygaarda, včera ale vypadl i Casper „cadiaN“ Møller.

Team Liquid postavil nový kádr ze čtyř hvězd a nadějného mladíka. Za Keithem „NAF“ Markovicem všichni přišli s vidinou bojů o světové tituly. Přesto právě Liquid budou na PGL Majoru chybět, zatímco bývalé týmy cadiaNa, Russela „Twistzz“ Van Dulkena i Felipeho „skullz“ Medeirose nikoliv. PaiN Gaming na skullzovi vydělali pořádný balík peněz, přesto si Major s obměněným složením zajistili. Vzpomeňte si také na situaci Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise, který přišel z Virtus.pro těsně před jejich triumfem na IEM Rio Majoru.

V rámci poslední přestavby Liquid odepsali mimo jiné Jonathana „EliGE“ Jablonowski. Právě on je shodou okolností hvězdným výkonem vyřadil. Nová sestava je teprve na začátku, ale už nyní vypadá jako prokletá. Team Liquid doplatil na nevhodný formát, ve kterém někdo z velkých jmen musela z kola ven. Na RMR totiž šel jako jeden z nejníže nasazených celků, ačkoliv ihned po RMR jsou v aktualizaci americkou čtverkou.

Nejen o škodolibé radosti jsou ale příběhy, které RMR kvalifikace napsaly. Na Majoru například nebude chybět někdejší nejlepší hráč světa Marcelo „coldzera“ David, Henrique „HEN1“ Teles se na nejvyšší úroveň vrací dokonce po sedmi letech. Při své jediné účasti se přitom dostal do finále. Smutek naopak zavládl v týmu BOSS, který chtěl postoupit pro zesnulého Davida „cynic“ Polstera. Ten mohl mít i vlastní samolepku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.