Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa zná svou elitní čtveřici. V boji o postup i dvojice Čechů

7. 4. 2024 | 18:00 League of Legends Reportáž
Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends zná čtyři nejlepší celky. V sobotním boji o přežití uspěli Fnatic a Team Vitality, čímž si zajistili postup do semifinále spodní části pavouka. Právě zmiňované týmy se utkají v pondělí o místo v top 3. Ve finále lower bracketu se lepší z dvojice Fnatic a Team Vitality utká s poraženým duelu G2 vs. Team BDS.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

Jako první se na Summoner's Riftu představili Fnatic a Team Heretics. Marek „Humanoid“ Brázda se svými spoluhráči chtěl zapomenout na debakl od G2 Esports, který poslal druhou nejúspěšnější organizaci v historii evropského League of Legends do lower bracketu. Minimálně v úvodní hře se to ale příliš nedařilo.

Fnatic rozhodně nepřipomínali nejvýše nasazený tým ze základní části soutěže. Spousta individuálních i týmových chyb ve hře FNC, které Heretics dokázali potrestat. Po pouhých 26 minutách bylo hotovo. Fnatic vypadali zlomení. Oh „Noah“ Hyeon-taek ale v druhém zápase nenechal nic náhodě a se svou Zeri dotáhl svůj mančaft do rozhodující hry.

Tam se ukázal Adrian „Trymbi“ Trybus na Alistarovi v podobném světle, jako během posledního zápasu loňského světového šampionátu. Jako kdyby chtěl pomoci svým bývalým spolurhráčům, Trymbi kupil chybu za chybou. Fnatic měli poslední krok výrazně ulehčený.

Souboj Team Vitality a MAD Lions KOI byl o poznání rychlejší. Průběh tomu ale nenapovídal. Převážně španělská sestava začala série lépe než soupeř, i díky velice kvalitnímu výsledku Matyáše „Carzzy“ Orsága ale Vitality po 26 minutách ničili základnu soupeře. Ve druhém špílu už se MDK tolik nedařilo a Vitality za méně než hodinu herního času slavili vítězství.

Další program LEC:

  • 7. dubna: G2 vs. BDS
  • 8. dubna: Fnatic vs. Vitality
  • 13. dubna: Finále LB
  • 14. dubna: Grand finále
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).