Přejít k hlavnímu obsahu

Rekordní série evropského League of Legends. Čech jedinou výhru od světového turnaje

9. 4. 2024 | 08:00 League of Legends Reportáž
Marek „Humanoid“ Brázda je jedinou vyhranou sérii od toho, aby se podruhé v kariéře podíval na Mid-Season Invitational. Fnatic totiž porazili v rekordním zápase Vitality a ve finále lower bracketu se utkají s BDS o to, kdo se kvalifikuje na první světový turnaj letošní sezóny. Šanci už na druhé straně nemá Matyáš „Carzzy“ Orság. Vitality končí na čtvrtém místě a bodově se nemohou dostat do top 2.
Fnatic po vítězné výhře
Fnatic po vítězné výhře
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

Takovou sérii ještě LEC nezažilo. Nikdy v historii neviděli fanoušci v BO5 zápase tolik zabití jako v pondělí. Celkem 199 killů zapsali dohromady hráči obou týmů. A stačily na to jen čtyři mapy. Tři z nich vítězné pro Fnatic.

Úvodní špíl byl rozhodnutý už po výběru šampionů. Vitality měli výrazně lepší týmovou kompozici a Fnatic se protrápili k prohře. Jen těžko šlo zabránit prvnímu bodu pro níže nasazený mančaft v čele s Matyášem „Carzzy“ Orságem.

Především Oh „Noah“ Hyeon-taek zamezil tomu, aby se Vitality dostali i ke druhé vítězné hře. Xayah dokončila zápas se 17 killy. Vynikajicí výkon a zlomový okamžik celé série. Hned další hra už byla kompletně v režii Fnatic. 24 minut a matchpoint.

Poslední hra byla ze všech vůbec nejšílenější. Celkem 60 killů, spousta akce a završení jedné z nejzábavnějších sérií v historii evropského League of Legends. Ta skončila lépe pro Fnatic, po 42 minutách byla zničena základna Vitality.

13. dubna čeká Fnatic dosud nejdůležitější utkání sezóny. Proti BDS bude hrát Marek „Humanoid“ Brázda se svým týmem o to, kdo postoupí na MSI.

Další program LEC:

13. dubna: Finále LB - BDS vs. Fnatic
14. dubna: Grand finále (G2 vs. vítěz finále LB)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).