Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer xQc odhalil své výdělky. Kolik mu přišlo do kapsy za nejúspěšnější rok?

9. 4. 2024 | 19:00 Twitch
Hvězdný streamer Félix Lengyel známý z platforem jako je Twitch nebo Kick prozradil, kolik si za jediný rok byl schopen vydělat peněz. Výsledná cifra pohybující se ve stovkách milionů korun ale podle fanoušků není pravdivá.
Streamer xQc
Streamer xQc
Zdroj: xQc/Twitch

„Streamuju a vydávám videa pro zábavu,“ odpověděl xQc v nenápadném interview z ulic Miami na otázku čím se živí. Když se ho tazatel zeptal jakou nejvyšší částku během jednoho roku své kariéry vydělal, reagoval streamer zdrženlivě. 

„Ta informace stejně už unikla na veřejnost, že? Bylo to asi devět. Devět milionů dolarů,“ upřesnil xQc. V přepočtu si tedy jeden z největších streamerů současnosti byl dle svých slov schopen vydělat 200 milionů korun za rok. 

Někteří diváci byli z vyjádření streamera znechuceni a vyčítali mu, že své příjmy zlehčuje. „Všichni víme, že je to víc než devět milionů dolarů,“ zněly reakce komunity. Tvůrce proslulý lukrativní smlouvou s platformou Kick, která mu sama o sobě vynesla 100 milionů korun, dle fanoušků správnou částku zatajil. „Devět milionů možná tak z odběrů, donatů a reklam na Twitchi, určitě do toho nepočítal ani YouTube,“ myslí si fanoušci.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: xQc, Twitch, Kick, Youtube, streamer