Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa pozná svého krále. Kdo se podívá na první světový turnaj roku?

13. 4. 2024 | 15:30 League of Legends Preview
V zimě to byli G2 Esports. Nejúspěšnější organizace v historii evropského League of Legends získala prvenství a zajistila si tak místo na MSI, prvním světovém turnaji letošního roku. Ještě jedno místo ale na turnaji Evropa má. K G2 na letadlo do Číny nasedne jeden z dvojice BDS a Fnatic. Kdo se podívá na MSI a dostane zároveň šanci vyzvat vládce LEC v boji o titul z jarního splitu?
Top 3 týmy LEC
Top 3 týmy LEC
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Pro BDS i Fnatic by byl postup na MSI velikým úspěchem. Jedna z tradičních evropských organizací se na turnaj naposledy podívala v roce 2018, kdy v semifinále nestačila na rozjeté RNG. BDS by se na Mid-Season Invitational kvalifikovali vůbec poprvé v historii. Už finále lower bracketu tak bude pořádně vypjaté a dost možná napínavější než samotné finále.

Světové akce jsou totiž vrcholem pro každého profesionálního hráče League of Legends. Na domácím písečku si to rozdají znovu v létě, na MSI se už ale, pokud nevyužijí tuto šanci, nikdy podívat nemusí.

Prohlásit někoho za výrazného favorita je v tomto případě nereálné. Fnatic za sebou mají vítěznou základní část, v posledních týdnech ale rozhodně jako nejlepší tým regionu nevypadají. BDS se naopak probojovali horní částí pavouka a ztroskotali až na G2, proti kterým předvedli velice solidní výkon.

Českého fanouška bude zajímat především příběh Marka „Humanoid“ Brázdy a Tomáše „Nightshare“ Kněžínka v dresu Fnatic. Jeden bojuje na midlane, druhý je mozkem týmu na trenérské pozici. Oba jsou pro svůj celek obrovsky důležití. Humanoid už se na MSI jednou předvedl (2021), pro Nigthsharea by šlo o premiéru.

Oba zápasy finálového víkendu LEC budou vysílány na Twitch kanále samotné soutěže. Čeští diváci mohou sledovat tuzemské vysílání na Twitchi HITPOINT.

Program LEC:

  • Sobota 13. dubna, 17:00: BDS vs. FNC
  • Neděle 14. dubna, 17:00: G2 vs. vítěz BDS/FNC
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).