Přejít k hlavnímu obsahu

Jsme na 30-40 % potenciálu, hlásí trenér NAVI. Kdo je podle něj v týmu odskočený?

13. 4. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Když se někde objeví rozhovor s Andrijem „B1ad3“ Ghorodensjkyjem, stojí to za to. Ukrajinská legenda Counter-Striku se nebojí říkat pravdu. Trenér NAVI je vždy upřímný a dává fanouškům nahlédnout pod pokličku slavné organizace. Výjimkou není interview pro ukrajinský portál players.com.ua, ve kterém B1ad3 komentuje výkony svých svěřenců i aktuální level NAVI.
Trojice Ukrajinců z NAVI
Trojice Ukrajinců z NAVI
Zdroj: PGL (s povolením)

Nikdo to nečekal. Ani hráči NAVI nedoufali, že by se mohli stát historicky prvními Major šampiony v Counter-Strike 2. Evropská pětice ale překvapila, poradila si se všemi překážkami a dokráčela až na pomyslný trůn.

Veliký podíl na tom měl Justinas „jL“ Lekavicius, litevský střelec, jenž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje. Andrij „B1ad3“ Ghorodensjkyj ale na jeho hře viděl mnoho negativ. „Nečekal jsem, že bude MVP. Viděl jsem od něj dobré zápasy, ale taky spoustu her s chybami,“ neskrýval ukrajinský kouč své překvapení v rozhovoru pro players.com.ua.

JL se prý má ještě hodně co učit. Ostatně stejně jako všichni hráči NAVI. Nejlépe je na tom, co se týče zkušeností a znalostí hry, podle B1ad3a Valerij „b1t“ Vakhovsjkyj. Už za sebou má jeden vyhraný Major ze CS:GO a v Natus Vincere střílí od konce roku 2020. Vítězství s novou sestavou, navíc komunikující v angličtině, bude prý pro další b1tův progres velice důležité.

B1ad3 se v rozhovoru vyjádřil také k Aleksimu „Aleksib“ Virolainenovi, tedy hráči, se kterým pracuje dost možná nejvíc. Finský lídr podle něj do NAVI přišel jako zástupce staré školy a musí se zlepšit, aby zapadl do systému NAVI. „Nemyslel jsem si, že Aleksi je tier 1 IGL, když jsme ho získali,“ překvapil B1ad3.

Hodně práce čeká i Ivana“iM“ Mihaie, jenž by se měl stát druhým hlasem týmu po Aleksim. Celkově se ještě Natus Vinceree podle legendárního trenéra mohou obrovsky posouvat. „Jsme na 30-40% potenciálu,“ myslí si Ghorodensjkyj.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).