Přejít k hlavnímu obsahu

Humanoid ve finále. Fnatic se podívají do Číny, dokončili reverse sweep

13. 4. 2024 | 21:10 League of Legends Reportáž
Česko bude mít zástupce na první světovém turnaji letošní sezony profesionálního League of Legends. Marek „Humanoid“ Brázda s Fnatic dokázal obratit špatně se vyvíjející sérii proti BDS a může si balit kufry do Číny. Cesta jarním splitem LEC ale ještě není u konce. Fnatic se v neděli utkají proti G2 Esports ve finále evropské ligy. Dočká se organizace po šesti letech titulu?
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: LEC (s povolením)

Ze začátku s Fnatic nevypadalo vůbec dobře. První dvě hry byly ze strany hráčů v černé a oranžové až tragické. Téměř nic se nedařilo, pohyb po mapě připomínal spíš soloQ než zápasy na nejvyšší úrovni. BDS se zaslouženě dostali do vedení 2:0 a byli, stejně jako v loňském roce, jedinou výhru od MSI.

Jenže ve třetím špílu se něco změnilo. Fnatic vypadali klidněji, dělali (většinou) správná rozhodnutí a hráli podle daného plánu. Využívali silných stránek svých šampionů a byl to především nejlepší tým základní části, který diktoval tempo.

Čtvrou hru začal Marek „Humanoid“ Brázda nejhorším možným způsobem. Na levelu 4 se nechal zabít 1v1. BDS si na českého midlanera zasednuli a ještě několikrát se za ním přišli podívat. I přesto ale Humanoid se svým Aurelion Solem nadělal spoustu neplechy a pomohl svým kolegům k druhému bodu.

Botlane Fnatic hrála velice dobře a ve své formě pokračovala i v rozhodující hře. Double kill ve čtvrté minutě byl parádním startem. Většinu zápasu byli Fnatic lepším týmem, ale opět dokázali několika příliš agresivními fighty zápas pořádně zdramatizovat.

Výborně hrající korejské duo ale prohru nedovolilo. Fnatic dokončili reverse sweep a mohli se radovat z postupu na MSI. BDS mají smůlu, do Číny se nepodívají.

Finále LEC bude vysíláno na Twitch kanále samotné soutěže. Čeští diváci mohou sledovat tuzemské vysílání na Twitchi HITPOINT.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).