Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen šampionem. Ve finále porazil svůj bývalý tým a z Číny odletí jako vítěz

14. 4. 2024 | 15:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Konečně se zadařilo. Po třech stříbrných medailích se David „frozen“ Čerňanský dočkal svého prvního titulu v dresu FaZe. Ve finále IEM Chengdu se utkal s MOUZ, kde téměř pět let působil. Finálová série byla jednoznačná a netrvala ani dvě hodiny, zkušení borci přejeli mladou sestavu rozdílem třídy. Slovenský střelec patřil se skóre 33-23 mezi největší hvězdy zápasu, překonal jej pouze Helvijs „broky“ Saukants, který si vysloužil ocenění nejužitečnějšího hráče turnaje.
FaZe Clan
FaZe Clan
Zdroj: ESL Gaming

Když FaZe Clan ve druhém zápase turnaje totálně projeli zápas proti Astralis, fanoušci se začali obávat o postup svých oblíbenců do play-off. Natož do finále. Následujících pět BO3 sérií v Číně ale zvládli a na svém tažení za titulem přišli jen o dvě další mapy. Nezastavitelnou mašinu nedokázali zastavit ani MOUZ.

Německá organizace navázala na parádní výkony posledních týdnů, ale opět se musela poklonit stejnému soupeři jako na Intel Extreme Masters v Katovicích. Znovu se ukázala možná nervozita a nezkušenost, ačkoliv nový asistent trenéra, legedární Dán Andreas „Xyp9x“ Højsleth, bude se svou premiérou spokojený.

Od prvního kola bylo jasné, kdo bude na serveru vládnout. FaZe se na CT straně Overpassu rychle dostali do tempa a vytvořili si do druhé poloviny velký náskok. O ten ani přes náročnost T side nepřišli a zvítězili 13:10. MOUZ se začali strachovat, protože na Nuke, druhé mapě finále, naposledy prohráli jednoznačně 3:13.

I tentokrát bylo pokračování série skutečně jednoznačné. Prvních šest kol šlo na konto FaZe a málokdo pochyboval o vítězi finále. MOUZ se snažili, ale nedokázali navázat několik kol v řadě. Mladíci se na favorita nedotáhli a na druhé mapě padli 6:13. Oslavy mohly začít, pro frozena jde o první titul v novém dresu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).