Přejít k hlavnímu obsahu

Nečekaný přestup! Hvězda Cloud9 se stěhuje do Virtus.pro

15. 4. 2024 | 09:15 Counter-Strike 2 Přestup
První obří přestup ve světové špičce po Majoru je tady! Odchod Denise „electroNic“ Sharipova z Cloud9 nebyl nikým naznačovaný, o to větším šokem jeho přesun k sousedovi ze světového žebříčku je. Novým domovem čtyřnásobného TOP 10 hráče světa je organizace Virtus.pro.
Denis „electroNic“ Sharipov
Denis „electroNic“ Sharipov
Zdroj: Virtus.pro

Cloud9 po Majoru pokračují v hledání ideálního složení. V první řadě nyní ale potřebují vyřešit záplatu jedné ze svých hlavních hvězd. Denis „electroNic“ Sharipov opustil tábor podobně nečekaně jako vloni Dmitry „sh1ro“ Sokolov. Jediným rozdílem je ten, že Sharipov rovnou přestupuje do kádru jednoho z konkurentů.

Ostřílený rifler a světový šampion z roku 2021 získá nový kariérní impulz v barvách Virtus.pro. Pokračovat přitom bude ve své cestě riflera, roli in-game leadera samozřejmě ponechá Dzhamimu „Jame“ Alimu. Jeho styl vedení hry považuje electroNic za jeden z nejunikátnějších na scéně, jak prohlásil v oficiálním vyjádření.

Virtus.pro se na Majoru nedokázali dostat do play-off a příchod jednoho z nejlepších střelců posledních let opět posílí palebnou sílu týmu. Místo musel electroNicovi uvolnit Nikolay „mir“ Bityukov, který byl přitom nejnovějším přírůstkem v týmu. I jemu ale musí být jasné, že tohle je jednoznačný upgrade sestavy.

Nyní je však velkou otázkou, co bude s Cloud9. Absence primárního snipera je především v těžkých utkáních proti nejlepším celkům světa opravdu citelná a nyní mají ideální prostor na vyřešení tohoto problému. Jediná škoda je, že se Oleksandr „s1mple“ Kostyliev rezolutně odmítá přidat k sestavě plné ruských hráčů.

Aktuální složení Virtus.pro:

Rusko Dzhami „Jame“ Ali
Rusko Evgenii „FL1T“ Lebedev
Rusko David „n0rb3r7“ Danielyan
Rusko Petr „fame“ Bolyshev
Rusko Denis „electroNic“ Sharipov

Kazachstán Dastan „dastan“ Akbayev – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.