Přejít k hlavnímu obsahu

47 killů za mapu! Brazilská hvězda si udělala z mistrů světa cvičné terče

15. 4. 2024 | 10:30 VALORANT Reportáž
Debata o nejlepším hráči se patrně nikdy nezastaví. Tentokrát se parádně ukázal Erick „aspas“ Santos. Brazilský talent opět posunul laťku, když proti úřadujícím šampionům nasázel rekordní počet killů. Komunita jej označuje jako nejdominantnější 1v9 představení v historii.
Erick „aspas“ Santos
Erick „aspas“ Santos
Zdroj: VCT Esports

Mnoohnásobný domácí šampion, mistr světa z roku 2022 a jeden z nejpopulárnějších hráčů vůbec. Od svého debutu je brazilský mladík Erick „aspas“ Santos ve formě, a ta nevypadá, že by opadala. Po odchodu z LOUD je nyní stěžejním kamenem organizace Leviatán, mezi řadou hvězd opět září ze všech nejvíce.

Tentokrát se mu podařilo doslova zesměšnit vítěze posledního mezinárodního turnaje Masters. Aspas na první mapě nastřílel hned 47 killů, čímž nastolil nový světový rekord na Tier 1 úrovni. Svůj tým na ní dotáhl k těsnému vítězství 19:17. Dech mu nedošel ani na druhé mapě a dominantně dotáhl svůj tým k výhře.

Statistiky brazilské hvězdy jsou naprosto dechberoucí. Nasbíral totiž dvakrát více zabití než úmrtí a v každém kole průměrně zaznamenal 314 Average Combat Score, což je číslo, které nemá obdoby. „Jsem opravdu šťastný. Tvrdě na sobě individuálně pracuji a jsem rád, že se mi to vyplácí,prohlásil hráč po triumfu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.