Přejít k hlavnímu obsahu

Další titul pro krále Evropy. Fnatic měli šanci, Humanoid ale titul nezískal

15. 4. 2024 | 19:10 League of Legends Reportáž
Rvali se, na svého největšího soupeře ale nestačili. Fnatic jsou znovu druzí, G2 Esports dál vládnou evropskému League of Legends. Vyrovnanou sérii začali lépe Marek „Humanoid“ Brázda a spol., po zahozené druhé hře ale Fnatic ztratili tempo. Zbytečné chyby darovaly cennou trofej do rukou G2. Čekání Fnatic na vítězství v LEC pokračuje.
G2 vs. FNC, největší zápas v Evropě
G2 vs. FNC, největší zápas v Evropě
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Zdálo se, že karty před byly před začátkem série rozdány jasně. G2 prošli play-off bez větších problémů, i ve vyrovnaných zápasech dokázali zvítězit. Ukazovali, že žádný zápas pro ně není prohraný. Což se mimochodem projevilo i ve finálové BO5 sérii.

Fnatic nastupovali jako outsider, hned úvodní hru ale tým pod vedením českého trenéra Tomáše „Nightshare“ Kněžínka ovládnul. Šílený lane swap vypadal všelijak, dobrý teamfighting ale nakonec rozhodl o prvním bodu pro Fnatic.

Ani druhý špíl nevypadal pro hráče v černé a oranžové špatně. Vše se ale změnilo na začátku 22. minuty. Fnatic si šli pro Barona, Martin „Yike“ Sundelin ale byl proti. V kombinaci s dobrou ultimátkou od Jinx Nashora stealnul a zvrátil vývoj utkání. Veškeré snažení bylo marné, vyrovnáno 1:1.

Také třetí zápas byl vyrovnaný. Dlouhou dobu dělily oba mančafty nižší jednotky tisíc goldů. Fnatic vyhrávali potyčky, G2 se víc dařilo v pohybu na mapě. Znovu se rozhodovalo ve 22. minutě. Jasně vyhraný teamfight pro G2 a postupný rozpad Fnatic. Do několika minut bylo hotovo.

G2 se dostali na matchpoint. A hned ho využili. Ve čtvrté hře měli jasný cíl - znemožnit Oh „Noah“ Hyeon-taekovi hrát League of Legends. Korejské ADC Fnatic nasbíralo jedenáct smrtí, i tak se ale dlouho hrál vyrovnaný mač. Late game Jinx se ale ukázala jako příliš velký problém a G2 mohli slavit další titul LEC. Spolu s Fnatic se teď mohou připravovat na MSI. 

Medailisté LEC:

  1. G2 Esports
  2. Fnatic
  3. Team BDS
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).