Přejít k hlavnímu obsahu

Oblíbený streamer Marv je krůček od vyřazení, dočkali jsme se i velkého překvapení

10. 5. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
První den uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Spring nabídl čtyři BO1 duely. V nich se představilo všech osm účastníků z řad známých jmen i mladých pušek. Kdo se přiblížil postupu?
Lan Party Hotel
Lan Party Hotel
Zdroj: Lan Party Hotel

Skupina A 

Program skupiny A začal soubojem dvou papírových favoritů na postup. SINNERS AC se v zimě překvapivě rozloučili bez jediné výhry, ale tentokrát svoji cestu začali úspěšně. Precizním týmovým výkonem dokázali BRUTE oplatit porážku ze zimní zastávky poměrem 13:10. Před sebou navíc mají druhou odplatu.

Druhý úvodní duel zvládla hravě eSuba, která rovněž mladé hříšníky v uzavřené kvalifikaci minulého turnaje porazila. Dynamo Eclot Thunders při své premiéře nyní potřebují zabrat, především na Luboše „Tusi“ Tusjaka nedokázali najít žádný recept. Zkušený střelec díky 27 killům předvedl nejzářivější výkon dne.

Skupina B

Ve skupině B hned na úvod došlo k velkému překvapení. O mladé sestavě Sampi NEXT se hovořilo jako o outsiderovi, ale dravé talenty není nikdy radno podceňovat, obzvláště v BO1 utkáních. ENTERPRISE Genesis na Tipsport CS Winter byli jediný zápas od LAN finále, teď jim hrozí, že se nedostanou ani do hlavní části.

Ve středu večer si na akademii mistrů ČR ale brousí zuby ještě kvalitnější sestava. Team Flow ukrývá hráče, jejichž potenciál dřímá mnohem výše než v uzavřených kvalifikacích. Na vlastní kůži to hned v prvním kole pocítil Vladimír „czMarv“ Marva a jeho parta Lan Party Hotelu, která si další zaváhání už nemůže dovolit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.