Přejít k hlavnímu obsahu

Finále Intel ligy přineslo mnohá překvapení

V sobotu 12. června se odehrálo LAN finále TrackMania Forever Intel ligy. Pojďme se poohlédnout za výsledky, zajímavostmi a fotky z akce.JE TO DOMA! Na snímku trojice nejlepších Intel TrackMania Forever ligy. Zleva: Hoření, hakkiJunior, Jakub19
Výchozí obrázek

V sobotu 12. června se odehrálo LAN finále TrackMania Forever Intel ligy. Pojďme se poohlédnout za výsledky, zajímavostmi a fotky z akce.

Podium
JE TO DOMA! Na snímku trojice nejlepších Intel TrackMania Forever ligy. Zleva: Hoření, hakkiJunior, Jakub19

Krátce o Intel lize
1.4. prvním turnajem oficiálně odstartovala nová liga na PLAYzone.cz sponzorovaná firmou Intel pro hráče TrackManie, ve které bylo celkové prizemoney 15000,-. Během dvou měsíců měli hráči možnost v různorodých turnajích (week cupy, quickie a Special) získávat body do žebříčku. V neděli 30. května se odehrála kvalifikace na LAN finále, které se zúčastnilo 32 hráčů. Z nich se turnajem stanovilo 16 nejlepších, kteří se 12. června utkali o hodnotné ceny v pražské herně BattleZone.

Lan finále
V den završení celé ligy se jako obvykle všichni TrackManiaci sešli v plném počtu a okolo 11 se mohlo začít Time Attackem, ve kterém se odehrálo několik překvapení. Favorit na vítězství Toni se umístil až na 9. místě a naopak třeba jeden ze 3 slovenských hráčů SyseL obsadil třetí místo. Tonimu se ani v základních skupinách nedařilo a propadl se již z kraje do LB. Od této chvíle do finále LB se většina zápasů vyvíjela podle očekávání pokud pomineme 2. místo Jakuba19 ve finále WB. A právě finále LB se stalo jedním z nejnapínavějších zápasů v TrackManii vůbec. Utkali se v něm hráči Sandro, Toni, Hoření a SyseL, přičemž první dva jmenovaní byli papírově favorité. Celý zápas byl velmi vyrovnaný a došel až do velmi neobvyklého stavu 4 finalistů, což znamenalo, že kdo vyhraje dané kolo, postupuje. Hoření se dokázal držet formy svých posledních kol a dokázal všechny překvapit postupem do Grand finále. V dalším kole postoupil SyseL.

PLAYzoneTV HakkiJr a SyseL Intel liga
Více fotek v Galerii

V Grandfinále, kde šlo o všechno, se proti sobě postavili hakkiJunior, Jakub19, Hoření a SyseL. Favorizovaný hakkiJunior sice jednou si s dostatečným klidem a náskokem dojel pro vítězství, ale o zbytek pódiových míst se dramaticky bojovalo. V souboji o druhé místo měl nakonec více štěstí Jakub19, který jen těsně skončil před třetím Hořením. Na čtvrtém místě se umístil SyseL, který ale jistě nemusí být zklamaný, jelikož nikdo neočekával, že se dostane tak daleko a bude lepší než hráči jako Toni, Sandro nebo třeba yazoo.

Info
Galerie
Konečné pořadí
Playoff bracket

Podium

Jakub19                   hakkiJunior                      Hoření 
2. místo                      1. místo                        3. místo
Intel Core i5 650      Intel Core i7 920     Intel Core i3 530Intel prizes

Již brzy vám nabídneme v PLAYzoneTV reportáž z této akce, ve které uvidíte rozhovory s hráči, adminem a nebo třeba napínavý souboj hráčů ve finále LB.