Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Konečné pořadí a HLTV

27. 4. 2011 | 15:40 Counter Strike 1.6
Mistrovství České republiky 2011 je za námi a nám nezbývá nic jiného, než si zrekapitulovat co se tento víkend všechno odehrálo, událo a tak trochu pragmatizovat, co nás čeká do budoucna.Sobotní skupinová fázePrvní část turnaje byla víceméně rozehřívací, neboť všech šestnáct účastníků Counter Strike 1.6 turnaje následně postoupilo do play off, teprve které rozhodovalo o tom, kdo si zabalí svých pár švestek a odjede domů.
Výchozí obrázek

Mistrovství České republiky 2011 je za námi a nám nezbývá nic jiného, než si zrekapitulovat co se tento víkend všechno odehrálo, událo a tak trochu pragmatizovat, co nás čeká do budoucna.

Sobotní skupinová fáze

První část turnaje byla víceméně rozehřívací, neboť všech šestnáct účastníků Counter Strike 1.6 turnaje následně postoupilo do play off, teprve které rozhodovalo o tom, kdo si zabalí svých pár švestek a odjede domů.

V prvních kolech se toho moc zajímavého nestalo, spíš s postupem dne se začaly rodit zajímavé výsledky. Ve třetím kole například corps.sk porazili NecroRaisers 16-11 načež NR porazili nEophyte 16-9. Dále jsme mohli v posledním kole vidět i vítězství Virtual World Royal Flush nad do té doby neporazitelnými OX.enermax.

Ve skupině A se také urodily trochu šílené výsledky. Cracked Gamers na de_train povolili Virtual World iT.cz a eSuba ve čtyřech prohrála s INSENIA 13-16.

Na konci skupinové fáze to tedy vypadalo následovně

 Skupina A Skupina B 
1. místo{#Česká Republika} eSuba18 bodů{#Slovenská Republika} OX.enermax18 bodů
2. místo{#Slovenská Republika} SGC Fofos16 bodů{#Česká Republika} vW Royal Flush16 bodů
3. místo{#Česká Republika} Cracked Gamers13 bodů{#Česká Republika} eXtatus15 bodů
4. místo{#Česká Republika} Virtual World iT.cz11 bodů{#Česká Republika} NecroRaisers13 bodů
5. místo{#Česká Republika} eEriness10 bodů{#Česká Republika} nEophyte9 bodů
6. místo{#Česká Republika} FeW GamerS7 bodů{#Slovenská Republika} corps.sk9 bodů
7. místo{#Česká Republika} INSENIA6 bodů{#Česká Republika} Lokomotywa Brno3 body
8. místo{#Česká Republika} Team 9mm0 bodů{#Slovenská Republika} 0nly for 0nething0 bodů

Vyřazovací část

První kolo play off nám nabídlo víceméně takové zápasy, které měly ve svých rukou zkušenější a lepší týmy. Nejzajímavější zápas prvního kola považujeme bitvu mezi eEriness a NecroRaisers, který se odehrál na STAGE na univerzálních počítačích. Oba dva týmy do zápasu šli naplno a mapa de_inferno hostila jeden z nejhezčích zápasů letošního MČR 2011.

Zkušenější sestava eEriness vedená skvělým Ivanem "Dev1" Lazarovem si nakonec došla pro vítězství 16-12 a mohla se těšit z postupu do druhého kola, kde na ně čekali slovenští SGC Fofos.

Ve druhém kole se pak odehrál ten nejvíce sporný zápas celého turnaje - eSuba narazila na eXtatus. V normální hrací době jsme mohli vidět remízu 15-15, pak se ale stalo to, co rozdmýchalo všechny emoce na straně eSuby. Tříkolové prodloužení udělalo své a eXtatus díky tomuto kroku adminů porazili své soupeře a měli nakročeno do semifinále.

Do semifinále turnaje se dostali eXtatus, nEophyte, SGC Fofos a Cracked Gamers. Prvně jmenovaná dvojice sehrála skvělý zápas, avšak jeho konec patřil mladším a motivovanějším eXtatus. Ve druhém zápase se opět prokázala LAN síla slovenského celku SGC Fofos, jenž přejeli Cracked 16-3.

Finále WB pak patřilo eXtatus, kteří porazili slovenského soka těsně 16-14. Ve finále dolní části pavouka si pak o post v Grandfinále jasně řekli SGC Fofos, jenž povolili nEophyte dvancát bodů.

Grandfinále tedy opět spatřilo souboj českých eXtatus a SGC Fofos ze Slovenska. Tuhý souboj nám popsal Petr "Petr.D" Danko, člen eXtatus, "V grandfinále jsme měli začínat na de_nuke, ale jelikož jsme s SGC hráli de_nuke i ve finále WB, báli jsme se, že nás budou mít přečtený a to se po nožích i potvrdilo. Vybrali jsme CT stranu, prohráli pistole a čtvrté kolo a rázem to bylo 0:5, nutně jsme se potřebovali chytnout a to se i povedlo, ppk zahrál párkrát skvělé kolo a začali jsme přidávat bod po bodu. První stranu jsme nakonec otočili a vyhráli 8:7. Takže po první půlce panovala vzhledem k vývoji začátku zápasu spokojenost. Druhá strana a zase náš problém a to pistole, opět jsme je prohráli a museli jsme dotahovat, při stavu 12:12 jsme v situaci 5v4 pro nás zbytečně špatně plantli  na dolním plantu a darovali SGC bod, trošku nás to rozhodilo a dostali jsme i další 2 kola, v tu chvíli jsme tekli 12:15 a potřebovali jsme dotáhnout 3 kola, naštěstí jsme nezpanikařili a v klidu si za tím šli. Se štěstím jsme srovnali na 15:15 a šli do prodloužení s tím, že pokud urvem první kolo, tak to bude naše a to se taky povedlo. Nejvíc mě ale dostalo poslední kolo, kdy SGC položili na dolním plantu, my je vystříleli a měli jsme asi 10 vteřin na defus, všichni se už radovali a Barny v tu chvíli omylem strčil do ptexe a ten pustil defus, ty výrazy v obličejích dodnes nezapomenu, naštěstí to pytex ještě defuzl snad setinusekundy před výbuchem, ale tohle jsem ještě nezažil, kdyby se to nedefuslo, bůh ví, jak by to ještě dopadlo.

Konečné pořadí

1. místo {#Česká Republika} eXtatus
2. místo {#Slovenská Republika} SGC Fofos
3. místo
{#Česká Republika} nEophyte

A co říkáte vy? Líbil se vám turnaj? Pokud jste některý ze zápasů nestihli, stáhněte si HLTV z celého víkendu!

Zdroj: MČR
Štítky: MČR 2011