Přejít k hlavnímu obsahu

Rainny.81: Atmosféra na stage bola mega!

14. 11. 2016 | 16:45 Clash Royale
Ze všech mistrů ČR se Šimon "rainny.81" Masár stal tím úplně nejpřekvapivějším. Na Vodafone MČR v Clash Royale mířil až jako náhradník ze 40. nasazené pozice, ani to jej nezastavilo a na hlavní stage se v neděli 6. listopadu stal historicky prvním domácím šampionem!Vítám tě u rozhovoru, Šimone, představ se v krátkosti našim čtenářům.Som z Trenčína, mám 15 rokov a vo svojom voľnom čase hrám Clash Royalko.
Výchozí obrázek

Ze všech mistrů ČR se Šimon "rainny.81" Masár stal tím úplně nejpřekvapivějším. Na Vodafone MČR v Clash Royale mířil až jako náhradník ze 40. nasazené pozice, ani to jej nezastavilo a na hlavní stage se v neděli 6. listopadu stal historicky prvním domácím šampionem!

Vítám tě u rozhovoru, Šimone, představ se v krátkosti našim čtenářům.

Som z Trenčína, mám 15 rokov a vo svojom voľnom čase hrám Clash Royalko.

Jak ses vůbec ke hraní Clash Royale dostal? Věnuješ se i dalším hrám, nebo ses věnoval před CR?

Clash Royale som začal hrať s priateľmi, lebo sme si mysleli, že to môže byť fajn herná stratégia v reálnom čase a mohli sme si pri nej vzájomne pomáhať.

Na MČR jsi postoupil s odřenýma ušima, co pro tebe samotný postup na brněnské finále znamenal?

Keďže som nemal až tak veľa času hrať kvalifikácie, skončil som tak okolo 40. miesta a bol som sklamaný, lebo to bol prvý väčší turnaj na česko-slovenskej scéne a chcel som sa na nej ukázať. Keď som sa dozvedel, že postupujem, tak som všetko zahodil a písal Collovi.3, či tam ideme a nakoniec to vyšlo.

Připravoval ses na turnaj s někým, nebo spíše v poklidu sám?

Bez Colla.3 by to nešlo, takže poďakovanie patrí najmä jemu.

Přejdeme k samotnému průběhu turnaje. Jak se ti ze začátku dařilo, kdo dělal největší potíže?

Hneď prvý zápas v skupine som prehral s Elfkamom 0:3, vedel som, že už potom nesmiem zaváhať, tak som sa maximálne koncentroval, porazil Jenika a Colla, kamarátov z clanu a zostával Oukeerek. S pomocou rozhodcov sa usúdilo, že som postúpil ďalej. Bol som moc šťastný, že si zahrám na stagi.

Jak ti pomohla podpora od rodičů přímo na místě? Jsou velkou součástí tvého úspěchu?

Bez rodičov by to nebolo ono. Jasné, že keď som doma a len hrám, tak frflú, ale v Brne ukázali tú rodičovskú lásku a doviezli ma tam a aj s Collom fandili.

V semifinále jsi smetl Pavelfiho 3:0, co ti v tu chvíli kolovalo v hlavě? Uvědomoval sis, že si zahraješ na hlavní stage a můžeš se stát historicky prvním mistřem ČR v Clash Royale?

Bolo to neskutočné, pomaly som tomu ani neveril a Pavelfi mi zagratuloval k postupu. Popravde ma trochu prekvapilo, že nemenil deck, lebo myslím, že je lepší a skúsenejší hráč ako ja.

Co jsi očekával od finále na hlavní stage, byl jsi nervozní? Hezká atmosféra, co?

Na hlavnom stagi som sa maximálne sústredil, nervózny som vďaka slúchadlám nebol a tá atmosféra bola mega.

Samotný průběh finále, zkus nám jej popsat. Přece jenom to bylo hodně těsné!

Každý zápas, čo som vyhral, s výnimkou posledného, som bol lepší a naopak, keď som prehral, bol som horší. No a posledné sekundy rozhodli v môj prospech, kedy som mal viac šťastia ako môj súper. Pre mňa to bol najtesnejší zápas, aký som kedy hral, pozrel som si ho minimálne 20 krát.

V 15 letech ses tak stal prvním mistrem ČR. Pamatuješ si své bezprostřední pocity?

Bol som rozklepaný, že áno, som to ja, majster ČR a vlastne smial som sa, moc som sa smial.

Budeš se rozvíjet v Clashi nadále, snažit se rozjet kariéru, nebo to bereš jako pouhý výstřelek?

Ukázalo to nielen mne, že asi tú hru viem aspoň trošku hrať.  Znamená to pre mňa dosť, lebo myslím, že môžem byť ešte lepší a vyhrať ďalšie turnaje.

Díky za tvé odpovědi a ještě jednou velká gratulace! Na závěr máš prostor na libovolný vzkaz.

Ďakujem veľmi pekne a ešte sa chcem poďakovať každému, kto sa podieľal na uskutočnení MČR: PLAYzone, Vodafone a aj moderátorom Mishkinovi a FiFqovi, ktorí boli skvelí, a Elfkamovi za skvelé partnerstvo vo finále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.