Přejít k hlavnímu obsahu

WC3L těsně před startem

1. 10. 2009 | 20:51 Warcraft 3
foto:WC3L
Výchozí obrázek
WC3L
foto:WC3L

Všichni příznivci strategické hry Warcraft 3 již netrpělivě očekávají oznámení termínu prvního kola nejpopulárnější týmové Warcraft 3 ligy, tedy Warcraft 3 Champions League, kterou zaštiťuje Electronic Sports League. Zatím není známo, kdy bude tato informace zveřejněna, a tak se podíváme alespoň na pár novinek, které se ve WC3L udály.


Nové mapy

Pořadatelé WC3L se rozhodli zařadit do nadcházející sezóny hned dvě nové mapy, které by měly napomoct k oživení stagnujícího Warcraftu 3. První novinkou je předělávka starší mapy Plunder Isle, která prodělala několik kosmetických změn. Druhou, tentokrát zbrusu novou mapou, je Amazonia, jejíž tvůrce je Portugalec José Nery. Ze seznamu map byla stažena Death Trap, a tak se v nové sezóně setkáme s celkem osmi mapami. Jejich výpis najdete v reportáži zabývající se WC3L, kterou pro vás pravidelně aktualizujeme.

Přestupy

Na poslední chvíli se konalo ještě několik přestupů, které se ovšem vyhnuly většině týmů aspirujících na přední příčky. Posilovaly hlavně týmy, které by se měly pohybovat ve středu jednotlivých skupin a snažily se získat před startem ligy nějakou výhodu před svými soupeři. Podrobně komentovat jednotlivé přestupy by bylo velice zdlouhavé, a tak se jen telegraficky podíváme na to, kdo se kam stěhoval.

{#Čína} "apm7000" -> {#Čína} eXpertise
{#Korejská republika} Sung Yeon "Myth" Kim -> {#Švýcarsko} ieS Virtual Gaming
{#Polsko}  Tomasz "CasiN" Rutkowski -> {#Polsko} Betsson Voodoo Gaming
{#Spojené státy americké} Robert Lee "OC-" Conners -> {#Německo} GaB
{#Korejská republika} Jin Wook "MichaeL" Roh -> {#Německo} GaB
{#Dánsko} Thomas "ThomasG" Glinski -> {#Německo} GaB
{#Ruská federace} Vadim "KPECT" Erohov -> {#Ruská federace} SJ Gaming
{#Švédsko} David "Skutt" Olsson -> {#Francie} against All authority
{#Spojené státy americké} Nikolaus "SonKiE" Cassidy -> {#Nizozemsko} Serious Gaming
{#Německo} Fabian "Tex" Held -> {#Německo} sTa
{#Francie} Christophe "Wolf" Laporte -> {#Francie} Millenium
{#Ruská federace} Artem "Cash" Schirobokov -> {#Německo} Raptor Gaming

Sami vidíte, že přestupů bylo opravdu mnoho a některé méně známější týmy výrazně posílily, takže se můžeme těšit na ještě vyrovnanější boje v 16. sezóně WC3L. Její průběh můžete sledovat v naší reportáži.