Přejít k hlavnímu obsahu

Valve vydalo oficiální trailer pro CS:GO

2. 9. 2011 | 20:19 Všechny hry
Po dlouhém dni plném spekulací a dohadů je jasno - nový Counter-Strike je na cestě a hráči se jej dočkají na začátku roku 2012. Společnost Valve dnes oficiálně potvrdila jeho vývoj, který probíhá ve spolupráci s top hráči a ligami světa.2.9. Včera Valve zveřejnilo na svém YouTube channelu oficiální trailer na CS: Global Offensive.
Výchozí obrázek

Po dlouhém dni plném spekulací a dohadů je jasno - nový Counter-Strike je na cestě a hráči se jej dočkají na začátku roku 2012. Společnost Valve dnes oficiálně potvrdila jeho vývoj, který probíhá ve spolupráci s top hráči a ligami světa.

2.9. Včera Valve zveřejnilo na svém YouTube channelu oficiální trailer na CS: Global Offensive.

23:40 Uvedení hry bylo oficiálně potvrzeno od Valve. Counter-Strike: Global Offensive vyjde na počátku roku 2012 na PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Poprvé budete moci hru spatřit na PAX Prime a Eurogamer Expo.

15:57 Slovenský hráč Marek '.PhP' Kádek, který je v Seattlu také, nám podal velice zajímavý seznam informací. Zde je kompletní výčet:

  • Hra nemá nahradit CSS ani CS 1.6, je primárně určena, a je již také hotova, pro konzole, vydání na PC bude spíš takovým bonusem,
  • ač neúmyslně, hrá se momentálně spíš podobá na HL2DM, akorát s pár zbraněmi a granáty (které jsou super) navíc,
  • úplně zrušený recoil - nepovedený úmysl úpravy, mělo by být opraveno,
  • hra je postavená na L4D2 engine, tedy Tickrate 33 - použito jen pro základ, bude změněno,
  • SourceTV není priorita,
  • pracuje se na Match making systému,
  • naprosto přepracovaný systém peněz,
  • momentálně je zrušený kevlar, což by se mělo v nejbližší době napravit,
  • mapy jsou zjednodušené na Xbox styl, tedy odebráno mnoho chodeb, většina soubojů bude nablízko,
  • Hidden path (Valve hru pouze financuje) se snaží, aby byli vyrovnané všechny zbraně - momentálně je nejsilnější P90 a Deagle.

Marek pro PLAYzone řekl: "Celý čas jsme v kontaktu s vývojáři, zapisují si naše návrhy a podobně, a poté vždy probíhá diskuse se všemi členy, co jsme tu, tedy weber, hudzG, nooky, wez, wilzOOO, HenryG, stingeR, někteří z VERYGAMES a další členové předních lig, tedy ESEA a ESL.

Opravdu se vývojáři snaží a vypadá to, že budou opravovat a vylepšovat hru celou noc. Na druhou stranu zase občas neví, co chtějí. Jinak jsou ale borci z Valve i Hidden Path skvělí.

Momentálně však hrajeme velmi brzkou verzi hry, proto je příliš brzy na dělání ukvapených závěrů. Dostaneme na ně kontakty a naše připomínky budou brát vpotaz i v budoucnu. Totéž platí i pro CS:Source, o kterém hodlají diskutovat i během tohoto setkání, nejspíše zítra."

13:17 Betaverze hry by se měla objevit ještě ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Zatím není známo, zda-li bude přístupná pro všechny.

11:20 Ve hře se objeví hned několik nových zbraní, včetě nových typů granátů. V testovací verzi měli hráči k dispozici i něco na styl "molotovových koktejlů", se kterými si prý užili spoustu zábavy. Flashe se budou podobat CS 1.6. Zdi jsou průstřelné.

10:45 Podle posledních informací hra určitě nebude určena pouze pro konzole, primárně je zaměřena na počítače. Celou akci organizovalo Valve ve spolupráci s ESEA a ESL (největší herní ligy na světě), takže CSGO bude mít i ligovou podporu. Hra je založena na nejnovější verzi Source enginu.


Podle čerstvých zpráv přímo ze summitu VALVE by mělo být ještě dnes oznámeno nové CS s celým názvem Counter-Strike: Global Offensive s přibližným datem vydání v první polovině příštího roku. Těmhle drbům napovídá také příspěvek jednoho z tvůrců původního Counter-Striku na fóru SteamPowered: "Global offensive."

valve

Hra by údajně měla běžet na vylepšené verzi Source enginu, obsahovat nové zbraně, nové granáty jako molotov, a také další vymoženosti. Uvidíme tedy, co vše z uvedených "drbů" pravdivé a co se ještě dozvíme snad ještě dnes.

"Nechápu vaše naděje na nové CS. Tohle je pouze konzolová hra, která má vyjít na PC. Nejedná se o nové CS," vyjádřil se hráč EPSILONu HenryG, který se summitu v Seattlu účastní. Ale co je pravdy zase na tomhle?

Jde o už dva roky plánovaný Counter-Strike 2? Během dne, případně dalších dnů, budeme podávat nové informace, které o se připravované hře objeví. Máte se tedy jistě na co těšit.

Za pomoc s překladem děkuji euremu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.