Přejít k hlavnímu obsahu

MČR Klasifikace: bodování za soutěže

Není tomu tak dávno, co jsme oznámili plnou podporu pro válečnou akci Battlefield 3 zde na PLAYzone, která se týká pořádání vlastní NVIDIA 5v5 Conquest ligy, zařazení titulu do MČR seriálu či organizování dalších online turnajů.
Výchozí obrázek

Není tomu tak dávno, co jsme oznámili plnou podporu pro válečnou akci Battlefield 3 zde na PLAYzone, která se týká pořádání vlastní NVIDIA 5v5 Conquest ligy, zařazení titulu do MČR seriálu či organizování dalších online turnajů. Několikrát také zaznělo, že na Mistrovství České republiky v počítačových hrách se bude postupovat podle pořadí v MČR Klasifikace a podle té se bude nasazovat třeba i do příštího ročníku ligy. Dnes se tedy blíže podíváme na to, co ona Klasifikace je a kolik bodů za jakou soutěž do ní můžete získat.

MČR Klasifikace je pravidelně aktualizovaný žebříček všech Battlefield 3 týmů účastnících se soutěží pod záštitou PLAYzone. Za vaše úspěchy na těchto offline či online akcích vždy získáváte určitou sumu bodů, která vám je přičítána do žebříčku, čímž si zajišťujete účast na MČR - tedy pokud jste na postupující pozici. Aby bylo vše ještě zajímavější a nemohl si tým zajistit postup jedinou výhrou, body po uplynulém čase ztrácejí svou hodnotu (jako tomu bylo dříve už v ČMSP, jestli tu máme pamětníky). Aktuální pořadí je vždy možné sledovat na MČR Klasifikace - Battlefield 3, zatím ale mějte strpení, než veškeré body doplníme.

Nyní tedy již pouze řečí čísel:

NVIDIA 5v5 Conquest liga

1. místo - 120 bodů
2. místo - 80 bodů
3. místo - 40 bodů
4. místo - 32 bodů
5. až 6. místo - 24 bodů
7. až 8. místo - 16 bodů
9. až 12. místo - 8 bodů
13. až 16. místo - 4 body

Night Cupy v módu 5v5 Conquest

1. místo - 10 bodů
2. místo - 6 bodů
3. místo - 3 body
4. místo - 2 body
5. až 8. místo - 1 bod

Turnaje o cenu v módu 5v5 Conquest

1. místo - 30 bodů
2. místo - 20 bodů
3. místo - 10 bodů
4. místo - 8 bodů
5. až 8. místo - 4 body
9. až 16. místo - 2 body

Offline akce v módu 5v5 Conquest

1. místo - 84 bodů
2. místo - 56 bodů
3. místo - 28 bodů
4. místo - 22 bodů
5. až 8. místo - 17 bodů
9. až 16. místo - 6 bodů

Soutěže v jiných módech či variacích

Pokud se váš tým zúčastní například turnaje ve 4v4 Squad Rush či 5v5 Conquest hardcore, nemusí se bát, že by nehrál o body. Sice nejde o hlavní podporovaný mód, i tak ale dostane vždy 50% z výše uvedených sum. Co se týče turnajů s Back to Karkand maplistem, ty se počítají do hlavní podporované linie, poněvadž toto DLC bude později součástí všech větších soutěží.

Zahraniční či jiné významné soutěže

V případě, že váš tým vyhraje významnou zahraniční, ať už online či offline, akci, jako je například ESL, může nás požádat o udělení extra bodů. Zde ale upozorňujeme, že není naší povinností soutěže sledovat. O udělení dodatečného přídělu bodů budeme jednat až po vašem upozornění a podle vašeho umístění na akci (víceméně musí jít o TOP3, ale je možné udělit i výjimku při opravdu významné události).

Na úplný závěr už jen jeden dodatek - admini mají právo na změnu, pokud uznají, že je některá ze soutěží nadhodnocená či naopak podhodnocená.