Přejít k hlavnímu obsahu

ICQ hry, které pařil každý z nás. Ikonické pecky si můžete zahrát i dnes, víme kde

27. 3. 2022 | 08:10 Gaming
Nostalgických her je mnoho, jen málokteré však zasáhnou tolik, jako ty z chatovací platformy ICQ. Popularita ICQ už je sice tatam, většina bývalých uživatelů však dodnes s láskou vzpomíná na Zoopaloolu či Slide-A-Lama. Tyto hry se s odchodem ICQ zdály ztracené. Omyl!
ICQ hry
ICQ hry
Zdroj: ICQ/koláž PLAYzone

Zoopaloola

Obrovsky oblíbená hra z dob ICQ. Perfektní hratelnost a roztomilá kreslená grafika je doplněná parádním ovládáním. Zoopaloola je adrenalinový masakr, kde vám musí přežít co nejvíc kamenů s vašim zvířátkem. Kdo by hrál klasický kulečník, když může svůj um ukázat v bitvě Zoopaloola?

Jakožto velitel máte zodpovědnost za desítku svých oddaných bojovníků. Stačí jedna chyba a vaši válečníci budou spáleni na popel či naopak zmraženi a vhozeni do oceánu.

Zoopaloola je k dispozici na webu zoopaloola.eu.

Slide-a-Lama

Slide-a-Lama je takticky o něco náročnější než Zoopaloola. Základ je jednoduchý - jde o to dostat k sobě co nejvíc kamenů se stejným symbolem. Pokud se vám to podaří, celá řada nebo sloupec se odbourá a na vaše konto se přičtou body. Nové kameny se přihazují vždy po jednom a to nejen shora, ale vyšoupávat můžete dokonce i ze stran. Tady je právě potřeba ono logické uvažování.

Pokud budete obzvlášť chytří (nebo budete mít štěstí), mohou se vám povést i efektní komba ohodnocená bonusovými body. To se stane, pokud odpálíte jednu řadu a na její místo se posunou nové kostičky, které můžou vytvořit další a další řady nebo sloupce.

Hru můžete zapařit na slidealama.eu.

RPS

Známá hra „kámen, nůžky, papír“. Jenže tohle není jen obyčejná střihačka. Na šachovém poli 6x7 vyšlete do boje odvážnou partu ninjů. Úkol? Ovládnout vlajku druhého týmu, kterou schovává právě jeden z bojovníků. Ale pozor na návnadu!

Bohužel, pořádné RPS Online si na počítači po síti nezahrajete. Existuje mobilní hra Rock Paper Scissors Online. Od ideálu má ovšem daleko. Uživatelé si stěžují na příliš mnoho reklam a zápasy proti botům. Nečekejte tak takovou parádní pařbu jako před patnácti lety na ICQ. 

Štítky: ICQ Hry
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).