Přejít k hlavnímu obsahu

Abbedagge opouští Schalke a míří do zámoří! V 100 Thieves se opět potká s Freezem

20. 4. 2021 | 10:30 League of Legends
Když se bavíme o nejlepších evropských midlanerech, tak zmiňujeme jména jako xPeke, Caps nebo Perkz. Ovšem co se týká talentu, tak Abbedagge byl vždy lehce přehlížen. Možná to je kvůli tomu, že nemá v podstatě žádné mezinárodní zkušenosti, ale taky to může být tím, že Evropě dominovali Fnatic a G2 Esports. Tudíž se Abbedagge rozhodl nyní opustit Evropu a míří za oceán.
Abbedagge je velký talent, dokáže to v Americe ukázat?
Abbedagge je velký talent, dokáže to v Americe ukázat?
Zdroj: Riot Games

Felix “Abbedagge” Braun je odchovancem Schalke 04, kteří věřili, že se dokáže v LEC prosadit. V roce 2019 zažil svoji premiéru v nejvyšší evropské soutěži a už od začátku bylo vidět, že talent tam je, jen bude potřeba zapracovat na trochu lepším rozmýšlení ve hře. Ovšem v roce 2020 nám Abbedagge předvedl naprosto famózní výkony a patřil mezi nejlepší midaře v Evropě. Týmu pomohl po nepovedené jarní části natolik, že se Schalke dostali neskutečným “miracle runem”, ve kterém vyhráli sedm her v řadě, do play-off letní části LEC. Jejich forma pokračovala i v play-off, ale nakonec skončili těsně před branami kvalifikace na Worlds.

Po zklamání, které přišlo v létě minulého roku, se letos Schalke rozhodli dostat do lepší pozice v jarní části, kdy na ně nebude vytvořen tak velký tlak. Abbedagge předváděl úžasné výkony a byl hlavním tahounem týmu. Po postupu do play-off byli Schalke označováni jako nepříjemný soupeř a v prvním zápase hned ukázali proč. Podařilo se jim sérii s G2 Esports natáhnout na pět zápasů, ten rozhodující ale bohužel prohráli.

To je ovšem nezastavilo a v další sérii vyřadili z play-off legendární organizaci Fnatic způsobem, jaký ještě nikdo neviděl. Schalke zničili Fnatic 3:0 na zápasy a začínali vypadat jako opravdová hrozba a možní kandidáti na titul. Ovšem nic z toho se nestalo, protože v dalším kole podlehli proti Rogue a znovu skončili těsně před branami finále a šancí na to, dostat se na mezinárodní turnaj.

Nyní Abbedagge vycítil příležitost v zámoří – konkrétně v 100 Thieves, kde situace na středové lince nevypadá úplně nejlépe. Sezónu začínal miláček amerického publika Damonte, ale po prvních příznacích vypadnutí z formy jej nahradil Ry0ma. Ani ten ovšem nezazářil natolik, kolik by 100T potřebovali a nakonec vypadli v play-off proti TSM.

Ambice 100 Thieves jsou jasné. Chtějí v létě bojovat o titul LCS a dostat se po dvou letech znovu na světový šampionát. První známka toho, že chtějí něco změnit, přišla minulý týden, když byl dlouhodobý trenér Zikz nahrazen legendárním coachem Cloud9 Reaperedem. Také za zmínku stojí to, že asistenta trenéra dělá náš český Aleš “Freeze” Kněžínek, který si s Abbedaggem před pár lety zahrál v jednom týmu, stejně jako jungler Closer. Tím týmem byla turecká organizace Royal Bandits. Dokáže Freeze s Abbedaggem najít spolupráci, která by dotáhla tým na světový šampionát?

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.