Přejít k hlavnímu obsahu

Ancient už se objevuje na velkých turnajích, tak si jej o víkendu přijďte k nám vyzkoušet i vy!

3. 6. 2021 | 16:28 Counter-Strike 2
Zahrát si na MČR, to je sen snad každého hráče. Za dveřmi se navíc skrývá druhá letošní jedinečná možnost. Na programu jsou celkově čtyři kvalifikace na AORUS MČR Tour, kterými může projít naprosto každý. Stačí si pouze se svými parťáky nalézt v alespoň některý červnový víkend čas, začínáme už 5. června, tak se nezapomeňte co nejdříve přihlásit!
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Celý červen bude ve znamení bojů v rámci AORUS MČR Tour, druhého kvalifikačního turnaje, ze kterého vede cesta až na prestižní listopadové MČR. Ten úvodní vyhráli jednoznačně SINNERS, teď už se ale dají očekávat mnohem vyrovnanější a tužší boje. Na hlavní části AORUS MČR Tour, které je naplánováno na první červencový víkend, se představí celkově 16 týmů, pozvaná ale bude jen polovina a zbytek slotů může urvat naprosto každý.

V praxi to tedy znamená, že pokud chcete být součástí oblíbeného seriálu Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách 2021, budete se muset nejdříve přihlásit do kvalifikací, které jsou naplánovány na každou červnovou sobotu. Ti nejúspěšnější ale budou bojovat i následující den, kdy se v rámci komentovaného přenosu bude bojovat o postup na hlavní turnaj. Do čím více kvalifikací se zapojíte, tím větší můžete mít šanci uspět.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Kostra každého turnaje je postavená tak, aby si každý – nezávisle na skillu – zahrál a užil více zápasů, než si jednou zahrát a hned vypadnout, přinejhorším zanevřít nad jakýmkoliv dalším kompetitivním zážitkem. Formát je tedy takový, že všechny přihlášené týmy budou rozděleny do skupin, kde si zahrajete minimálně tři zápasy, a ti nejlepší postoupí do play-off. Tam už jedna prohra bude znamenat konec. Kolik bude kol či skupin, záleží na tom, jak hojná bude účast, a proto doporučujeme přečíst podrobnější informace u kvalifikace, jako vždy.

Specialitou celé AORUS MČR Tour navíc bude premiérové zařazení nové mapy. Vertigo už je tady s námi opravdu dlouho, proto bylo na čase přivítat nový přírůstek do rodiny CS:GO map. Ancient byl do oficiálního map poolu přidán před měsícem a nastal tedy správný čas jej po vzoru světových turnajů se startem června přidat také na domácí turnaje. Pokud chcete otestovat, jaký Ancient skutečně je, naše kvalifikace jsou tím správným místem.

AORUS MČR Tour slibuje velkou zábavu, ať už od účasti v turnaji očekáváte cokoliv. Kromě skvělých zápasů naberete i spoustu zkušeností a při dobrém výsledku se bezesporu i zviditelníte. Z každé kvalifikace postoupí do hlavního turnaje nejlepší dvojice týmů, vítězem ale může být každý, kdo si danou kvalifikaci náležitě užije. Startujeme vždy v sobotu od 15:00, tak si zapište termíny níže do kalendářů a budeme se těšit na vaši účast.

Přehled všech součástí AORUS MČR Tour:
Sobota a neděle 5. – 6. červnaAORUS MČR Tour – 1. kvalifikace
Sobota a neděle 12. – 13. červnaAORUS MČR Tour – 2. kvalifikace
Sobota a neděle 19. – 20. červnaAORUS MČR Tour – 3. kvalifikace
Sobota a neděle 26. – 27. červnaAORUS MČR Tour – 4. kvalifikace
Pátek až neděle 2. – 4. červenceAORUS MČR Tour – Velké finále
Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AORUS, MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.