Přejít k hlavnímu obsahu

AOELIGA: Age of Empires 2 komunita se rozrůstá

1. 6. 2021 | 10:06 Age of Empires II
Česko-slovenská komunita hry Age of Empires roste. AOELIGA se rozhodla posbírat všechny poslední aktivitní články této herní nostalgické zábavy a poskládat z nich novou komunitu, která je ochotna hrát kompetitivně v rámci sezón. Pokud máš tedy chuť obnovit svůj starý skill, teď je vhodná chvíle!
AOELIGA
AOELIGA
Zdroj: Aoeliga.eu

Hra Age of Empires 2 byla již od jeho vzniku považována za zlatý střed všech real-time strategií. Nyní se po více jak dvaceti letech vrací její tehdejší obrovská popularita. Může za to velmi podařený remaster v podobě Age of Empires 2: Definitive Edition, který vyšel v roce 2019 a perfektně se mu podařilo spojit hráčské základny z předešlých let. Vytvořilo se tak velmi příjemné kompetitivní prostředí pro desítky tisíc oldschoolových, ale i nových hráčů.

Jak je na tom Age of Empires u nás?

Na otázku, jestli existují komunity i u nás v Česku a na Slovensku, které stále aktivně hrají tuto hru, je odpověď jednoduchá –⁠ samozřejmě, že ano! Age of Empires má u nás dlouholetou historii, a jelikož v ní chce komunita pokračovat i nadále, založili si aktivní hráči společně komunitní centrum s názvem AOELIGA.

Projekt AOELIGA vznikl v červenci minulého roku s ambiciózním cílem spojit všechny prachem zapadlé neaktivní komunity do jedné a obnovit tak česko-slovenskou kompetitivní Age of Empires scénu. První nápad byl vytvořit dlouhodobý národní ligový formát, založený na principech tradičních sportovních lig. Hráči by tak v několika ligových úrovních mezi sebou navzájem soupeřili po dobu několika měsíců v soubojích o body v tabulce a právo postoupit do playoff. 

Tento nápad se hned v první sezóně střetl s obrovskou podporou a projektu se již v testovací sezóně podařilo získat partnera, slušný prize pool a skvělou produkci pro velké finále. Projekt má také svoji vlastní webovou stránku, na které najdete všechny potřebné informace a přehledy o aktuální sezóně. Také tam naleznete záznamy ze všech finálových zápasů minulých sezón. Celá jejich ligová aktivita však probíhá spíše na jejich discordu, kde se také živě můžete zeptat na jakékoliv dotazy ohledně ligy.

Konec nadcházející sezóny

Zároveň bychom vás rádi pozvali na dlouho očekávaný stream, ukončující 3. sezónu pro 1. Ligu. Streamovat se bude samotné finále sezóny, kde si nejlepší hráči zabojují o prize pool v hodnotě 5 000 Kč.

AOE Finále
AOE Finále
Zdroj: Aoeliga.eu
Zdroj: aoeliga.eu
Štítky: AOELIGA