Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier s nejlepšími týmy světa se vrací! Kdo uspěje v podzimních skupinách?

15. 9. 2021 | 15:58 Counter-Strike 2 Turnaj
BLAST, to je jeden z nejprestižnějších světových organizátorů velkých turnajů, který se od 16. září zase objeví na scéně. BLAST Premier Fall Groups 2021 rozdělí startovní pole na dva tábory pro další akce, z nichž je vrcholem postup na světové megafinále o milion dolarů. Kdo se nám představí a jaký je formát?
Všechny skupiny Blast Premier Fall Groups 2021
Všechny skupiny Blast Premier Fall Groups 2021
Zdroj: BLAST

Celý turnaj, jehož prize pool se vyšplhal do výše 150 tisíc dolarů, hned na začátek rovnoměrně rozdělil všech 12 partnerských týmů do třech skupin, přičemž každá z nich se bude hrát samostatně. Neuvidíme ani žádné play-off, poněvadž každá skupina bude mít jednoho celkového vítěze. Ten vzejde ze starého a dobrého GSL pavouku, kde si každý ze čtyř celků může dovolit zaváhat jen jednou. Do BLAST Premier Fall Finals, odkud vítěz letí na očekávané světové finále, postoupí celky z prvních dvou míst každé skupiny. Naopak do Showdownu, kde ve hře budou jen dvě vstupenky na finále podzimní sezóny, spadnou všichni ostatní. Tady do bojů zasáhnou i ostatní celky, mezi nimiž po porážce s Fiend ve finále jedné z kvalifikací bohužel chybí naši SINNERS.

A kdo se nám ukáže? V úvodní skupině A bude jasným favoritem Team Vitality, vicemistr ESL Pro League. Francouzům budou na záda šlapat střelci z americké mašiny Liquid a samozřejmě i legendární Astralis. Ti se ale budou muset obejít bez Lukase "gla1ve" Rossandera, jehož žena očekává prvního potomka, a do hry tak zase zasáhne Andreas "Xyp9x" Højsleth, který už by ale měl být údajně na odchodu. Trojici vlků doplní ovečka jménem Evil Geniuses, v jejich řadách se kromě Petera "stanislaw" Jarguze nepředstaví ani Vincent "Brehze" Cayonte.

Skupina B také ukrývá hvězdnou smetánku. Za favority zde jsou G2 Esports, u nichž ale víme, jakým fiaskem skončilo jejich působení v ESL Pro League. Dýchat na záda jim stoprocentně budou NiP, kteří už touží po nějakém větším úspěchu. Zahanbit se nebudou chtít nechat ani BIG, ti ale budou společně s brazilským celkem MIBR spíše outsidery. Co se týče skupiny C, tak ani ta určitě nezaostává. Absolutním favoritem je nejlepší tým planety, Natus Vincere, sekundovat se hvězdným střelcům pokusí z bootcampu FaZe Clan. Objev EPL OG chce taktéž vylétnout, Marcelo "coldzera" David s Complexity ale do hry taktéž určitě rád přičichne.

A na závěr tu máme výbornou zprávu pro domácí fanoušky. Celý event pro vás budeme živě vysílat na našem kanále PLAYzoneUP, kde si tak hezky česky užijete ty nejlepší týmy světa. Bude to velké!

Štítky: BLAST PREMIER
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.