Přejít k hlavnímu obsahu

blogg1s: V každé sezóně, kterou jsem hrál, jsem se dostal do finále a neplánuju tuhle tradici měnit

20. 5. 2021 | 10:50 Counter-Strike 2
eSuba byla v minulé sezóně od senzačního triumfu ve finále proti SINNERS, po ztrátě vedení však její hráči získali pouze stříbro. Po odchodu domácí jedničky se uvolnil trůn a modrá krev by měla být jedním z aspirantů na titul. Co o aktuálním rozpoložení a celkových ambicích říká Dominik 'blogg1s' Janita, největší hvězda týmu?
blogg1s
blogg1s
Zdroj: grafika PLAYzone

Do ligy jste vstoupili nešťastně a dlouho se vám nedařilo vyhrát za tři body. Čím si to vysvětluješ?

Už jsem to zmiňoval na rozhovorech. Pro nás bylo důležité vyhrát všechny ty zápasy s papírově slabšími týmy, je jedno jestli 2:0 nebo 2:1. Když si pohlídáme zápasy a dokážeme vyhrát nad nějakým týmem, který by měl bojovat o TOP 4 (v našem případě to byli Sampi), tak se dostaneme do play-off v pohodě. Uklidnilo mě, že všechny ty mapy jsme si víceméně prohráli my, takže jsme vždy zapracovali na nějakém problému a šli do dalšího týdne silnější.

Vaše forma jde ale hodně nahoru, vnímáš vás aktuálně, že máte minimálně na finále?

Už nějakou dobu jdu do ligy vždycky s tím, že to vyhrajeme. Minulý rok jsme málem dokázali překvapit SINNERS v BO5, když jsme vedli 2:0 a na Nuku to bylo 15:13 pro nás. Zatím v každé Tipsport COOL lize, kterou jsem hrál, jsem se dostal do finále a neplánuju tuhle tradici měnit.

Občas říkáš, že letos máte silnějšího týmového ducha, proto vám to tak šlape. Je to vaším hlavním klíčem?

Nemyslím si. Je to jedna z výhod, když je na TSku dobrá atmosféra, vždycky se lépe hraje. Ale spíš si myslím, že nás strašně moc lidí podceňuje a neuvědomuje si, že máme dobrá a kvalitní jména v týmu. Luko a Jaro se už v roce 2016 se dokázali probojovat do finále MČR, 2019 ho dokonce vyhráli, ale nemají takový credit, jaký by si zasloužili. Do toho twist, který minulý rok válel v ENTERPRISE a byl považovaný za jednoho z nejlepších hráčů od nich. Takže si myslím, že máme hráče na vysoké úrovni a dokážeme těžit ze zkušeností a obecné knowledge o hře.

V posledním kole základní části vyzvete ENTERPRISE, se kterými se už najisto utkáte také v semifinále. Myslíš, že to bude uvolněný zápas, nebo naopak budete oba týmy chtít postrašit toho druhého?

Rozhodně to nebude uvolněný zápas, řekl jsem Erikovi po odchodu do ENTERPRISE, že nad nim neprohraju další sezonu a nehodlám to měnit. Navíc si myslím že jak my, tak ENTERPRISE budou chtít takový ten "mindset boost", jít do semifinále s tím že týden nazpátek jsme je porazili bude určitě výhoda.

Asi se ti hodně ulevilo, že tentokrát nemusíte do posledních chvil bojovat o play-off, co?

Popravdě jsem čekal takový průběh. Asi by to bylo o něčem jiném, kdyby ligu hráli SINNERS a do play-off by postupovaly 4 týmy, ale takhle jsem očekával, že postoupíme v pohodě a ani na chvilinku jsem neváhal.

Co ale říkáš na boje za vámi? Sampi.Tipsport jsou zatím za očekáváním, kdo si myslíš, že doplní play-off?

Sampi si to pohlídají, poslední dobou mají problémy, ale to přijde na každý tým.  V tenhle moment se vždycky ukáže síla toho týmu, buď to zvládnou a budou pokračovat, udělá je to silnějším týmem. Nebo sáhnou po změně a za čtyři měsíce budou u stejného problému. Takhle to prostě funguje a vždycky je nějaká ta krize po 4-5 měsících. Kdo si pamatuje minulý rok, ví, o čem mluvím, kdy jsme málem nepostoupili v obou ligách do play-off a dostávali jsme strašnou bídu od všech.

Vy jste hned třikrát vyhráli na třech mapách, dá se tedy říci, že vám jako týmu BO3 formát v základní části vyhovuje?

Určitě. Nikdy jsem nebyl zastáncem BO1, je to dost random. Ustřelíš se pár kol a je pomalu rozhodnuto. Když někdo vyhraje v BO3, většinou už to znamená, že byl minimálně v ten den lepším týmem. 

Je pro vás určitým lákadlem či motivací i to, že byste si mohli zahrát BLAST Premier Showdown?

Ano, psal jsem to na začátku, jak se to oznamovalo. Určitě velký krok pro CZ/SK, jelikož je to další turnaj na HLTV, kde se může někdo ukázat. Jak jsme viděli v REPUBLEAGUE, tak CZ/SK týmy mají na to hrát s TOP 50 týmy na světě vyrovnanou hru. Čím víc příležitostí, tím určitě lépe.

Máš na závěr něco, co bys chtěl komukoliv třeba z oponentů vzkázat?

Hodně štěstí, budete ho potřebovat! A Eriku, jestli tohle čteš, tak místo toho, aby si ztrácel 5 minut čtením nepodstatného rozhovoru, máš být na DM a trénovat, ať mě konečně jednou porazíš. Už je to nuda.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.