Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o poslední sloty na Vodafone MČR 2021 je tu! Na koho se o víkendu můžete těšit?

14. 10. 2021 | 13:25 Counter-Strike 2 Preview
Rozhodující turnaj je konečně tady. Po dvou sezónách Tipsport COOL ligy a dvou zastávkách MČR Tour je čas na poslední turnaj sezóny, který rozhodne o postupové osmičce na finále celého roku. Vodafone MČR 2021 klepe na dveře a po tomto víkendu budeme znát i druhou poloviny účastníků očekávaného CS:GO turnaje.
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Letošní sezóna byla opět dlouhá, my se však již blížíme do finiše. V úvodním turnaji sezóny si místenku v Brně vybojovali SINNERS, na které posléze navázali hráči eSuby a ENTERPRISE, postup skrze MČR klasifikaci zase mají pojištěný Entropiq Prague. Další čtyři sloty jsou ale stále volné, což rozhodne právě nadcházející AOC MČR Tour. Turnaj pro šestnáct týmů nabídne jednak přímou místenku na Vodafone MČR 2021, ale také důležité body. Z celoroční klasifikace totiž kromě čtyř postupujících skrze výhry turnajů postoupí také čtyři nejlepší týmy na body.

Účast v Brně stále nemají zajištěny týmy jako Sampi.Tipsport, Dynamo Eclot nebo Dark Tigers, takže i závěrečné kvalifikační klání sezóny bude mít velký náboj. Dalo by se říci, že ve hře o postup na body (mimo Entropiq, který pozvánku na turnaj odmítl) je pouze šestka účastníků AOC MČR Tour. Pro všechny ostatní bude turnaj mít jediný cíl – nutnost vyhrát. O čtyři sloty na MČR se tedy s velkou pravděpodobností poperou především tři týmy uvedené výše, spolu s DEFEATERS, GLORE a eEriness MARVO, kteří jsou bodově v MČR klasifikaci natěsno. Všichni ostatní potřebují triumfovat, z řad konkurentů se nejvíce dá očekávat od týmu pod křídly Cryptovy.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Jak už jste zvyklí ze dvou případů v letošní sezóně, AOC MČR Tour odstartuje v pátek večer takzvanými rozřazovacími zápasy. Týmy byly rozděleny do čtyř košů po čtyřech, z čehož byly rozlosovány tyto úvodní zápasy. Jejich vítězové si ve zbytku víkendu zahrají Mistrovskou část o 1. – 8. místo v turnaji, na poražené čeká jen boj útěchy o 9. – 16. příčku, a tedy i podstatně menší porci MČR bodů. Pojďme se tedy podívat na páteční dvojice:

  •  Slovensko Sampi.Tipsport vs.  Slovensko ANDROMEDA
  •  Česká republika eEriness MARVO vs.  Česká republika NecroRaisers (kvalifikováni jako Too Hot to Handle)
  •  Česká republika Universe vs.  Slovensko Cryptova
  •  Slovensko Dark Tigers vs.  Česká republika COJAVIM
  •  Slovensko GLORE vs.  Česká republika eSuba Youngsters
  •  Slovensko Fadee Gaming vs.  Česká republika Dynamo Eclot
  •  Česká republika BloodyDevils vs.  Česká republika MinatoPeek
  •  Česká republika DEFEATERS vs.  Slovensko Gifted.uRage
    Pozn.: Dynamo Eclot původně nepřijali pozvánku, ale následně se rozhodli odehrát kvalifikaci, ze které postoupili, proto byli losováni až ze 3. koše a vyzvou jeden z týmů napřímo pozvaných

Z vítězných týmů poté budou utvořeny dvě čtyřčlenné skupiny, po kterých už bude na programu jen vyvrcholení v podobně play-off pro čtyři nejlepší týmy dané části. V sobotu a neděli nepřijdete o živý přenos vybraných zápasů Mistrovské části, kde půjde opravdu o hodně. Kompletní detaily si představíme v následujícím článku.

Štítky: AOC, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.