Přejít k hlavnímu obsahu

Byla to jízda, říká o výkonu Sinners Bananides. Za malou chvíli jedeme dál!

1. 10. 2021 | 20:02 Counter-Strike 2 Turnaj
Cesta Sinners za účastí na prvním Majoru po dvou letech začala výhrou nad Complexity, kterou nadchli všechny fanoušky domácí scény. Jenže to českému týmu nestačilo a už den na to dokázali rapidně zvýšit své šance na postup proti aktuálně 6. týmu světa, Heroic. Postup Sinners turnajem zhodnotil přímo také Bananides. Proč málem přišel o hlasivky?
Cesta Sinners na Major
Cesta Sinners na Major
Zdroj: ESL / SINNERS

Sinners a jejich začátek na IEM Fall jsem vnímal tak, že pokud si dokážou vzít první vítězství nad Complexity, tak by se mohli hodně hecnout, což se nakonec povedlo. Tato výhra se sice nerodila snadno, navíc si nepohlídali jednu akci, která je málem stála dobrý start do turnaje, ale nakonec se z toho dokázali vyhrabat a to je přesně to, co potřebují. Je to po dlouhé době jejich první offline akce a i přesto, že se hraje bez diváků, tak je tam ten hype neskutečný, všichni ví moc dobře, o co hrají a podle toho taky předvádí své nejlepší výkony,“ hodnotí nástup domácí jedničky do turnaje komentátor a moderátor, Jiří Bananides Johanides.

„Proti Heroic jsme dost možná mohli vidět jedno z největších vítězství českého esportu a důvod pro to byl naprosto jednoduchý, všichni z týmu hráli fantastickou hru, kde to nebylo o jednom hráči, jak se mnohdy píše. Všichni odvedli kus práce a proti aktuálně nejlepšímu dánskému celku to už opravdu něco znamená, je však důležité ustát tíhu okamžiku a nepodcenit i nadcházející hry z papírově lehčími soupeři,“ podotkl k legendárnímu matchi proti aktuálně šestému nejlepšímu týmu světa, v němž hříšníci předvedli naprosto famózní výkony a perfektní souhru hráčů v týmu.

„Klíčový bude také poslední nedělní skupinový zápas proti Astralis, kde by nás výhra dokázala z největší pravděpodobností posunout do play-off bez ohledu na výsledek zbylých zápasů. Věřím tomu, že kluci na tu TOP 8, která by nás velmi přiblížila vysněnému Majoru, mají, vždyť se stačí podívat na předchozí zápasy a zjistíte, že pokud Sinners dokáží zopakovat tyto výkony, tak s nimi hodně týmů bude mít velký problém,“ dodává a potvrzuje tak, že hříšní čeští střelcii právoplatně patří na světový žebříček a jeho proklatě vysoké příčky. 

„Zároveň bych se chtěl touto cestou omluvit všem sousedům, které jsem včera v noci vzbudil. Někdo to dokonce přirovnává k hokejovému Naganu, to si já sice nemyslím, protože to bychom museli hrát finále toho samotného Majoru, ale je to obrovská čest pro mě být tady ve Stockholmu a prožívat to s nimi, “ uvedl ke včerejším poněkud hlučnějším oslavám pozdního večerního vítězství.

„Také tady mám vzkaz pro všechny hatery, kteří po jednom nepovedeném kole hned píší, jak na to Sinners nemají. Myslím si, že tyto dva zápasy ukázaly, že není místo, z kterého by se nedokázali vyhrabat a není situace, ze které by nedokázali najít cestu zpátky, chtěl bych a přál bych si, aby česká komunita ještě víc fandila a abychom fandili všichni, protože takovýto úspěch se už nemusí opakovat.“

Štítky: Bananides, SINNERS