Přejít k hlavnímu obsahu

To byla jízda. Samsung Midseason je za námi a eSuba se usazuje na trůn domácí scény!

2. 8. 2021 | 13:17 Wild Rift
Největší domácí turnaj ve Wild Riftu je za námi a s ohlédnutím zpět můžeme říct, že to byla nádhera. Samsung Midseason ovládla eSuba, přestože po prvním dni to vypadalo, že by se STOPWATCH eSports mohli usadit na trůnu domácí scény. Také výkony Patres of Love byly velice kvalitní a možná by si kluci zasloužili přestupu pod nějakou organizaci.
eSuba vyhrává Samsung Midseason
eSuba vyhrává Samsung Midseason
Zdroj: PLAYzone

První sezóna Wild Riftu na domácí scéně je v plném proudu a dosud největší turnaj Samsung Midseason, určitě nezklamal. Osmička elitních týmů se utkala o přímý postup na MČR, peněžní odměnu a body do celkového pořadí. Čtyři pozvané týmy na základě umístění byly Patres of Love, eSuba, STOPWATCH eSports a eKoVy. Druhá čtveřice ve složení Ironic Outlaws, Team Endurance, MVPNecroRaisers si své místo musela získat v otevřené kvalifikaci.

Podle očekávání jsme už v sobotu viděli dominanci Patres of Love, která ovšem byla následně zastíněna výkonem STOPWATCH eSports. Ti si totiž poradili s eSubou jednoznačně 2:0 a poslali ji do spodního pavouka skupiny. Rovněž výkon týmu Ironic Outlaws, jakožto outsidera, byl naprosto skvělý a je škoda, že zahodili svoji druhou hru v sérii proti eKovy, protože jinak se mohli podívat do play-off. Zbytek věcí šel zhruba jak jsme očekávali a do nedělního dne se podívaly všechny čtyři pozvané týmy.

Vyřazovací boje vypukly duelem eSuba vs. Patres of Love. Hráči modré krve se až nečekaně rychle dokázali po první dni Midseasonu oklepat a naprosto rozebrali své protivníky v poměru 3:0 na zápasy. To znamenalo, že si nyní mohli v klidu počkat ve finále na vítěze duelu STOPWATCH eSports vs. eKoVy. Rovněž tento souboj byl velice jednostranný a STOPWATCH potvrdili roli favorita další čistou výhrou 3:0.

Ještě před samotným finále nás čekal zápas o třetí místo, ve kterém na sebe narazili Patres of Love a eKoVy. Pro eKoVy ovšem smůla pokračovala a znovu dostali přejeto 3:0. Patres of Love se tak umístili na třetím místě a na fanoušky čekalo už jen samotné grandfinále celého Samsung Midseason. Bohužel ani ani čtvrtý pokus jsme se v neděli nedočkali těsného souboje a eSuba zvládla porazit STOPWATCH v suchém triku jednoznačně 3:0. Tradiční organizace si tak zajistilia přímý postup na Samsung MČR v mobilních hrách, na jehož finále bude Wild Rift vůbec poprvé, spolu s peněžní odměnou ve výši 10 000 Kč a korunou krále domácí scény.

Samsung Midseason: Play-off pavouk
 Patres of Love0      
    eSuba3   
 eSuba3      
        eSuba 
 STOPWATCH eSports3      
    STOPWATCH eSports0   
 eKovy0      
    Patres of Love3   
       Patres of Love 
    eKovy0 3. místo 

Na závěr bychom rádi poděkovali společnostem Samsung, Datart a TP-Link za to, že se podílely na takto velkém turnaji ve Wild Riftu. Nám už nezbývá nic než jen doufat v to, že se mobilní verze League of Legends uchytí na mobilní scéně, takovéto turnaje uvidíme častěji a kvalita týmů i hráčů bude strmě stoupat.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.