Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzy a Humanoid porážejí fastPay Wildcats a prodlužují svou vítěznou šňůru na MSI!

7. 5. 2021 | 22:27 League of Legends
Druhý hrací den MSI je u konce a souboje mezi elitními hráči z celého světa nadále pokračují. Během dnešního dne se nekonal žádný “super zápas” jako například včerejší souboj mezi DWG a Cloud9, ale přesto bylo na co se dívat. Jako tři nejzajímavější duely jsme si vybrali RNG proti UoL, Cloud9 proti DetonatioN FocusMe a samozřejmě MAD Lions proti fastPay Wildcats.
Dokážou MAD Lions postoupit ze základní skupiny na MSI?
Dokážou MAD Lions postoupit ze základní skupiny na MSI?
Zdroj: Riot Games

První dva zápasy dne měl na starost čínský tým Royal Never Give Up. V prvním duelu si velice jednoduše poradili se svým protivníkem s názvem Pentanet.GG a v druhém zápase narazili na nám dobře známe Unicorns of Love z Ruska. Je to ten druhý duel, na který se krátce zaměříme.

RNG si vybrali zajímavou týmovou kompozici s flex pickem Luciana, který nakonec skončil na horní lince, jako odpověď do Gnara na straně UoL. Už od začátku hry bylo jasné, kdo se stane vítězem a jak jste asi pochopili, tak to rozhodně nejsou Unicorns. RNG naprosto převálcovali na každé jedné lince své ruské protějšky a ze zápasu si odnášení výhru, která je posouvá do vedení 3:0 ve skupině a mají nakročeno do další části MSI.

Jedno z hlavních překvapení dne přišlo v zápase Cloud9 proti DetonatioN FocusMe. Cloud9 si chtěli spravit náladu po včerejší prohře s DWG KIA, ale netušili, že se z tohoto zápasu stane jejich noční můra. Už od začátku tahali za kratší konec a zdálo se, že máme před sebou krásnou hru. Bohužel jak šel herní čas dál a dál, tak se z toho stávala větší a větší ostuda pro severoamerický celek. DetonatioN FocusMe nakonec dokázali naprosto rozložit Cloud9 a posouvají se tak ve skupinách na skóre 1:1.

Je nutno říct, že zklamání amerických fanoušků je obrovské a není čemu se divit. Skupina začíná pro Cloud9 vypadat velice špatně, což je překvapením pro každého diváka, který někdy viděl jejich zápasy. Rozhodně nepůsobí stejným dojmem jako doma v Americe.

Hlavním vrcholem večera pro českého fanouška byl souboj MAD Lions proti fastPay Wildcats. Humanoid a Carzzy po prvním dni vypadali velice dobře a i v druhém zápase dokázali pokračovat ve své vítězné sérii, ovšem nedá se říct, že by to byla jednoduchá hra. Oproti včerejšku si tentokrát MAD Lions pohlídali early game a dokonce v ní zazářil Carzzy s Kaiserem na spodní lince, když dokázali 2v2 zabít marksmana týmu fastPay Wildcats

Poté už se hra pořádně rozjela a viděli jsme souboj za soubojem, ze kterých ovšem vycházeli stále lépe MAD Lions. fastPay Wildcats postupně ztráceli draky a barony, ale stále se nechtěli vzdát a dočkali jsme se tak naprostého chaosu, ze kterého nakonec vyšli MAD Lions lépe a vylepšují své skóre ve skupině na 2:0.

Na závěr přinášíme všechny výsledky druhého dne MSI a tabulky všech skupin. Dokáže se Cloud9 vzpamatovat a otočit skupinu ve svůj prospěch?

Skupiny po druhém hracím dni MSI
Skupiny po druhém hracím dni MSI
Foto: Riot Games
Štítky: MSI, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.