Přejít k hlavnímu obsahu

Caster o postupu v AXE FIFA COOL Lize: Konečně jsem dokázal hrát svoji hru

20. 5. 2021 | 14:16 EA SPORTS FC 24
Po prvním hracím dni, kdy se odehrála skupina A, jsme vyzpovídali prvního postupujícího. Jedná se o Castera, který se stal prvním čtvrtfinalistou AXE FIFA COOL ligy, když po výhrách nad Dalasem a MrRicim postoupil bez jediné prohry! V rozhovoru s komentátory zmínil, že počítal s výsledkem 0:2 a předčasnou dovolenou, je tomu ale opravdu tak?
Caster
Caster
Zdroj: PLAYzone

Sparťan Caster porazil v prvním zápase Dalase94 5:3 na góly a svou cestu do čtvrtfinále potvrdil vítězstvím nad MrRicim, který poslal v prvním utkání do zápasu poražených svého spoluhráče z Bohemians. 


Můžeš se nějak krátce představit našim čtenářům, kteří třeba FIFA scénu tolik nesledují?

Ahoj, jmenuji se Martin, hraji pod herní přezdívkou Caster a reprezentuji esportový tým AC Sparta Praha.

Jak vnímáš nový formát ligy? Vyhovuji ti více oproti minulému ročníku?

Líbí se mi, že je to čistě o tom, jak se ti bude dařit určitý den. Třeba já, který jsem v minulém ročníku už po nějakém čtvrtém, nebo pátém kole věděl, že budu jen tak přežívat, jsem teď hrál o vše a to dokonce i přes to, kdybych první zápas prohrál, což je pro mě velkým plus. 

Stal ses prvním postupujícím do play-off AXE FIFA COOL ligy, dokonce bez jediné prohry. Čekal si, že dokážeš postoupit? 

Je to super pocit a jsem za to rád. Abych byl upřímný, tak jsem to úplně nečekal, ale o to jsem radši, že se to povedlo a konečně jsem dokázal hrát svoji hru. Každopádně to byly 2 velice těžké zápasy, jak už proti Dalasovi, tak i proti MrRicimu.

Jaký máš vztah ke klasickému fotbalu? 

Fotbal sleduju, už od nějakých 6ti let jsem s tátou chodil na Spartu a v 15ti letech jsem si pořídil permanentku s kámošemi ze školy. Sám jsem fotbal hrál asi 13 let, ale po velkém počtu zranění a jejich vážnosti jsem přešel na malou kopanou, kde jsem pak 3 sezony musel vynechat kvůli dalšímu zranění. Sám teď hodně přemýšlím, zdali se vrátit, nebo ne.

Minulá sezóna COOL ligy asi úplně nevyšla podle tvých představ a skončil si na sestupových příčkách. V téhle sezóně se ti naopak daří výborně. Máš nějaký cíl, kam se chceš dostat?

Určitě bych chtěl bojovat o bednu, ale taky můžu hnedka za měsíc prohrát a opět budu končit v TOP 8. Doufám, že se to změní a konečně to zvládnu prolomit.

Tobě se snad pořád daří ve víkendové lize, zato nemáš tak dobré výsledky na turnajích, jak si to vysvětluješ?

Úplně bych neřekl, že se mi nedaří. Skoro na všech turnajích jsem skončil v TOP 8 a tam jsem vlastně i teď, tak uvidíme, jak se bude dařit dál. Samozřejmě i já sám vím, že se mi více daří ve víkendové lize. A čím to je? Netuším, možná tréma, která ve víkendovce není a z nějakého důvodu nedorazila ani teď, což mi hodně pomohlo. 

Jak se připravuješ na důležité zápasy nebo turnaje?

Dříve jsem trénoval celé dva dny před zápasem, klidně jsem odehrál i kolem 30ti friendlies a stalo se mi, že jsem odešel poražen třeba jen dvakrát, ale když pak prohraješ ten nejdůležitější zápas, tak je to strašně těžké na psychiku. Po tom všem jsem si řekl, že to udělám jinak a FIFU nebudu hrát vůbec. Tahle změna mi očividně pomohla a jsem za to rád.

Jak jsi spokojený se svým týmem? Plánuješ nějaké změny do budoucna?

Spokojený jsem dost, ale uvidíme, co hra za ten další měsíc přinese. Tým za tu dobu změním určitě, ale co budu měnit, to zatím netuším. Každopádně doufám, že nás EA Sports překvapí a vyjde TOTS Neymar, který by nesměl v mém týmu chybět.

Tento ročník FIFY už pomalu ale, jistě spěje ke konci. Jak bys zhodnotil celou FIFU 21?

Asi budu moc přísný, ale tento ročník se mi nakonec až tolik nelíbil, jak jsem si myslel první dva měsíce hry. Postupně vymizelo vše, co mě na hře bavilo, a každý hráč se musel snad každý měsíc učit něco nového, protože těch změn, nerfů a podobných věcí přišlo strašně moc. 

Díky za rozhovor! Máš nějaký vzkaz pro příznivce FIFA COOL ligy nebo své fanoušky?

Taky moc děkuju! Chci všem poděkovat za podporu, jak v chatu, tak na sociálních sítích, kde mi píšete moc hezké zprávy, díky moc!