Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague vstoupili do play-off CEE Champions sebevědomou výhrou nad týmem SACRAMENTO

25. 10. 2021 | 18:55 Counter-Strike 2 Live coverage
Šampionát pro týmy ze střední a východní Evropy jde do vyřazovací části. Single Elimination pavouk čeká v tomto týdnu na šestnáct týmů, mezi nimiž máme i jednoho zástupce. Při ohlédnutí za seznamem účastníků je ale škoda, že se do play-off skutečně dostal jen jeden český celek.
leckr
leckr
Zdroj: Entropiq

CEE Champions nabízí hezký prize pool 20 tisíc dolarů, i přesto ale mezi účastníky najdete jen pár zvučných jmen. Největším favoritem na titul je bulharská sestava SKADE, za další kandidáty se dají považovat týmy jako Nemiga, BLUEJAYS, iNation či Run or Die neboli bývalá Akuma. A doufejme, že také Entropiq Prague.

Tým okolo leckra je jediným českým zástupcem, který se dokázal probojovat do play-off. Zatímco Headhunters si bohužel v losu vytáhli skupinu smrti (Nemiga, FATE, Budapest Five), kde si nepřipsali ani jednu výhru, tak Sampi.Tipsport neuspěli na úkor dua SACRAMENTO, Marten Gaming, když jediný dílčí úspěch zaznamenali proti slovinské sestavě CONTENTPLANET. Český prapor už tak hájí pouze Entropiq Prague, kteří postoupili ze 2. místa.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Entropiq Prague nezažívají úplně pozitivní období. Spíše naopak. V CEE Champions by to ale chtěli všechno zlomit. Když se podíváme na poslední týdny, tak v průběhu října nepostoupili do play-off Orange Mistrovství Slovenska, v REPUBLEAGUE TIPOS vypadli proti Dynamo Eclot a v Sazka eLEAGUE nezískali žádný cenný kov. Ač neradi roznášíme negativní energii, tak EIQ mají nad čím přemýšlet, protože další neúspěchy mohou být kritické.

Zahoďme ale poraženeckou náladu, protože startuje vyřazovací část CEE Champions. Ve skupině si Entropiq Prague po úvodní porážce s iNation následně poradili s týmy Aftermath a Daugava, i přes postup až ze druhého místa byl však k nim los pavouka velice milosrdný. Pokud dobře naladí formu a, jak se říká, chytí slinu, nalajnované to mohou mít hezky až k bojům o finanční odměny. Jedna prohra a všechno rázem může být fuč.

Prvním soupeřem v play-off bude pro český celek tým složený z ruských a lotyšských hráčů. Smíšenina pod názvem SACRAMENTO do turnaje překvapivě nešla v plně lotyšském složení, ale ani ruští střelci Dern1eR a MoWeL nejsou žádnými hvězdami. SACRAMENTO vyhrálo skupinu se Sampi.Tipsport, mezi vítězi jde ale o jednoho z nejvstřícnějších oponentů. Duel proběhne v pondělí od 17 hodin, podpořit EIQ můžete na streamu.

V případě úspěchu by se poslední česká naděje utkala s vítězem duelu 0to100 vs. allStars Gaming. V prvním případě jde o zvučný mix se jmény jako Necrogenes1s, NENO nebo facecrack, v tom druhém o jeden z týmů ze špičky rumunské scény, kde se hráči přesouvají z jedné strany na druhou. Celý turnaj vyvrcholí již tento týden.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.