Přejít k hlavnímu obsahu

CEE Champions: Sampi.Tipsport bohužel nepostoupili ze skupiny C, Marten Gaming je zničil 16:2

11. 10. 2021 | 20:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Všichni účastníci šampionátu střední a východní Evropy jsou známi, můžeme jít tedy do boje. Jako první se odehraje skupina C, kde máme našeho prvního zástupce. Celkem se v turnaji představí trojice českých či slovenských týmů, u kterých doufáme, že se jim podaří navázat na bronzové medaile SINNERS z loňského roku.
Čeští a slovenští účastníci
Čeští a slovenští účastníci
Zdroj: CEE Champions

32 týmů, 19 států, jen jeden šampion. CEE Champions startuje skupinovou fází, kde se od 11. do 22. října týmy postupně utkají o postup do vyřazovací části. Připraven je prize pool 20 tisíc dolarů, což může být pro většinu účastníků z méně proslulých států skoro až zlatým dolem. Pro ukrojení z tohoto koláče je ale potřeba se dostat mezi nejlepší čtyři týmy, k čemuž vede cesta skrze čtyři výhry – dvě ve skupinách a dvě v play-off.

Nebudeme ale předbíhat, protože jsme teprve na začátku. Jako první se odehraje skupina C, ve které najdeme zástupce Bosny a Hercegoviny, Lotyšska, Slovinska a také česko-slovenské scény. Prvním naším želízkem v ohni bude tým Sampi.Tipsport, který má za sebou tažení Mistrovstvím Slovenska s bramborovým vyvrcholením. Ve skupině budou Sampi patřit mezi kandidáty na postup, tak doufejme, že je nezradí skupinový BO1 formát.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Největším soupeřem Sampi.Tipsport ve skupině C by měl být tým Marten Gaming, jehož hráče můžete znát především z mnohých reprezentačních klání. V kádrech zbylých dvou soupeřů se naopak nenachází žádná známá jména, tak uvidíme, jestli to nebude stejné jako vloni, kdy právě takové celky dokázaly nejvíce překvapit.

Entropiq Prague se představí o tři dny později a také budou favority své skupiny, nejtěžší práce čeká na Headhunters, kterým byly nalosovány tři známé celky a jedny z kandidátů na medaile. Tak snad se bude dařit!

CEE Champions: skupina C
  Bosna a Hercegovina Marten Gaming5      
 Pondělí 17:00   Lotyšsko SACRAMENTO16   
  Lotyšsko SACRAMENTO16      
    Pondělí 20:00   Lotyšsko SACRAMENTO 
  Slovensko Sampi.Tipsport16      
 Pondělí 18:00   Slovensko Sampi.Tipsport12   
  Slovinsko Content Planet10      
         
     Slovensko Sampi.Tipsport2   
  Bosna a Hercegovina Marten Gaming16 Pondělí 21:00   Bosna a Hercegovina Marten Gaming 
 Pondělí 19:00   Bosna a Hercegovina Marten Gaming16   
  Slovinsko Content Planet5      
Štítky: CEE Champions, Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.