Přejít k hlavnímu obsahu

Černá mlha pohltila hlavní město. Viego útočí a Pražáci jsou nahraní, míní Xnapy

7. 7. 2021 | 12:26 League of Legends
Riot Games se rozhodli zamířit i na česko-slovenský trh a zakládají si sociálně sítě League of Legends speciálně pro naše dvě země. Mnoho jiných evropských zemí mělo své sítě už dávnou, takže byla jenom otázka času, kdy se i pro náš trh otevře cesta. Navíc vstup na domácí scénu předvedlo Riot Games parádní. Skvělý trailer na Černou mlhu zarazil nejednoho fanouška.
Černá mlha prohánějící se Prahou
Černá mlha prohánějící se Prahou
Zdroj: Riot Games

Uprostřed pracovního týdne jsme se dočkali dlouho očekávané události. Riot Games se rozhodli vstoupit na česko-slovenskou scénu exkluzivními sociálními sítěmi. Speciálně na Facebooku se jim povedlo upoutat dobrou pozornost povedeným trailerem, který zavítal do Prahy, Peleșu v Rumunsku a Budapešti v Maďarsku. Zajímavostí jsou i souřadnice, které se nacházejí na konci videa. Patří totiž přesně do kruhového objezdu před Trafalgar Square v Londýně.

Podle Černé mlhy, která začíná pohlcovat Prahu, můžeme usoudit, že se jedná o část příběhu Sentinels of Light. Tato akce by měla odstartovat v průběhu zítřka a jedná se o jeden z nejvíce očekávaných eventů za poslední dobu. Kromě nových skinů a eventu ve hře se také dočkáme interaktivního příběhu v klientu hry, který by měl fungovat na podobném způsobu, jako například Spirit Blossom Festival.

                                  

“A Pražáci jsou nahraní! Viego útočí”, řekl na svém Facebooku Xnapy

Pokud by vás zajímaly detaily okolo toho, co přesně se to vůbec děje, tak celý tenhle zmatek je situovaný okolo Viega, který přišel do League of Legends tento rok. Vzhledem k tomu, že do letošního roku po něm byl pojmenovaný i předmět ve hře, tak se Riot Games rozhodli, že nebude jen tak nějaký šampion, ale že sjednotí kompletní příběh okolo Černé mlhy.

Částí jeho příběhu byla již Senna a Thresh, která byla právě jednou z hlavních postav, jenž uvítaly celý “Ruination” do hry. Poté následovala Gwen jakožto panenka upletená Viegovou ženou Isolde, která by měla být posledním vydaným šampionem k celému příběhu. Samotný event “Sentinels of Light” by měl bojovat proti Viegovi a jeho pokusu o to zničit svět.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.