Přejít k hlavnímu obsahu

Česká dvojice veze z V4 Festivalu bramborovou placku. Slováci vypadli již ve skupině

25. 11. 2021 | 11:20 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Společně s Counter-Strikem se na V4 Future Sports Festivalu letos hraje i FIFA, která středečním dnem vyvrcholila. Na velké akci především pro zástupce Visegrádské čtyřky samozřejmě nechyběly ani ekipy Česka a Slovenska. Po čtyřčlenných skupinách, odehraných v pondělí a úterý, následovalo play-off, kde nechyběl ani náš výběr.
Emerickson + MarioOso99
Emerickson + MarioOso99
Zdroj: sociální sítě hráčů

FIFA turnaj na V4 Future Sports Festivalu započal hned po skončení CS:GO dění 22. listopadu. Na virtuálním trávníku se ve skupině A představily čtyři výběry včetně Česka a Slovenska. Letošní ročník byl pojat formou show, a tak byl zvolen netradiční kooperační formát 2v2. Dvojice jednotlivých týmů byly tvořeny influencerem a profesionálním hráčem. Českou reprezentaci v maďarské Budapešti reprezentoval jako influencer Jan "Emerickson" Krupička, oblíbený streamer a hráč pražské Sparty, a jako profesionální hráč byl do boje povolán Mario "MarioOoso99" Gumbrešt, nynější hráč Entropiqu. Slovensko v zahraničí reprezentoval Dominik "Revy" Révai z pražské Bohemky a jeho dlouhodobě nejlepší krajan Timotej "Cristy" Starinský, nyní hráč SINNERS.

Úvodní den se zdál být jak pro Česko, tak i pro Slovensko velmi povedený, avšak nakonec se z postupu ze skupiny radoval jen jeden. Všechny duely se hrály na dvě utkání, přičemž pokud bylo skóre i po těchto dvou zápasech nerozhodné, tak následoval golden goal – kdo dá gól, ten vyhrál. Skupina byla zapeklitá, jelikož hned tři týmy měly šest bodů po dvou výhrách. Vzájemné zápasy se anulovaly, tudíž na řadu přišlo skóre, které ze hry o medaile bohužel vyřadilo Slovensko. Ze skupiny tak postoupily Česko a Polsko. Paradoxem je, že jediným přemožitelem Česka byla právě slovenská dvojička, která si z Budapešti odváží cenné zkušenosti i 1000 eur.

Výsledky skupiny A
Výsledky skupiny A
Zdroj: V4 Future Sports Festival

V úterý se představily zbylé čtyři týmy ve skupině B. Bezchybnou krasojízdu předvedlo Srbsko, které sebralo všech možných devět bodů a do play-off postoupilo z prvního místa. Domácí Maďarsko své fanoušky nezklamalo a rovněž postoupilo, díky dvěma výhrám. Po Slovensku a Slovinsku naopak vypadlo Rumunsko a Chorvatsko.

Play-off pro čtyři nejlepší uzavřel celý festival ve středu. Formátem byl Double Elimination pavouk, ve kterém má každý druhou šanci. Češi díky postupu z prvního místa měli narazit na papírově slabšího soupeře, ale to se nestalo. Maďarsko totiž i nadále mělo ambice na výhru domácího turnaje. Češi urputně bojovali, ovšem i přesto padli a putovali do pavouka poražených, kde je čekalo Srbsko. Souboj byl opět velmi vyrovnaný, bohužel však skončil smolnou chybou, po které se reprezentační dvojice vybraná Českou asociací esportu rozloučila bez medaile. Cennou útěch je alespoň výhra 2 tisíc eur. Nejcennějšího kovu se nedočkali ani domácí fanoušci, jelikož se maďarští hráči nevypořádali se Srbskem, které si po celý turnaj počínalo suverénně a odnáší si 11 000 €.

Turnaj na svých sociálních sítích shrnul Emerickson následovně:

Stále máme velmi smíšené pocity ze včerejšího play-off. Myslím, že jsme si zasloužili mnohem víc za naši předvedenou hru v celém turnaji. Bohužel nám v rozhodujících momentech chybělo štěstí. Nakonec tedy bereme 4. místo na V4 a k tomu hezkých 2000€. Byla to jízda s trochu hořkým koncem. Jsem i přes včerejší brzké vypadnutí na nás s Mariem hrdý. Hrál jsi skvěle a bylo mi ctí být opět tvým spoluhráčem a věřím, že se nám podařilo Českou fifa scénu opět trochu pozvednout tímto úspěchem. Bylo skvělé opět reprezentovat Česko na zahraničním turnaji. 2v2 formát jsem si užil. Je to příjemné oživení kompetitivní scény a doufám, že si pár 2v2 turnajů zahrajeme i u nás. Velké díky patří hlavně vám, co jste nám po celou dobu turnaje drželi palce. Vážíme si vaší podpory, zpráv a stories. Děkujeme!
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: web akce