Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč se dostal finále prvního VALORANT Majoru! Tam ale Fnatic nestačili na Sentinels

31. 5. 2021 | 00:10 VALORANT
VALORANT Champions Tour vůbec poprvé zavítala do offline prostředí. Zatímco první milník sezóny musel proběhnout pouze regionálně a navíc online, tento týden přináší nejlepší zástupce všech světových regionů společně v Reykjavíku.
Fnatic VALORANT
Fnatic VALORANT
Zdroj: Fnatic / Riot Games

UPDATE: Grandfinále nabídlo neskutečnou bitvu, jak jsme očekávali. Vše začalo Splitem, kde se parádním výkonem prezentoval právě Magnum. Sentinels se ale podařilo zvítězit v prodloužení, i tak se ale dá říci, že takhle americký celek ještě nikdo nepotrápil. Druhá mapa Bind nabídla podobný průběh, který zakončilo až prodloužení druhé. Jelikož se hrálo BO5, tak Fnatic už věděli, že nesmí další mapu ztratit. Na Haven nastoupili s velkým elánem, ale také tady soupeř zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem a odnesl si 200 tisíc dolarů. Když si ale vezmeme v potaz, že Magnum ještě před 2 měsíci neměl tým a nyní bere stříbro z prvního mezinárodního turnaje vůbec, je to neskutečná pohádka! Teď už jen nezbývá než doufat, že na tuto formu Fnatic dokáží navázat.

Evropa měla na Masters Reykjavík dva sloty, které urvaly týmy Liquid a Fnatic. Nás zajímá především ten druhý jmenovaný, protože v něm teprve začátkem dubna podepsal smlouvu český hráč Martin 'Magnum' Peňkov, který se okamžitě stal kometou. Z hráče bez týmu se stal člen jednoho z nejlepších týmů Evropy, nejlepší část pohádky ale měla teprve přijít. Fnatic nechtěli být na Islandu pouze do počtu, vždyť se hraje o 600 tisíc dolarů!

Kvůli prohře v evropském finále byli Fnatic nasazeni do těžké části pavouka, kde po úvodní výhře nad KRÜ Esports těsně nestačili na Sentinels, dost možná nejlepší tým světa. Masters se ale hraje Double Elimination formátem, jízda Fnatic za tučným šekem tak teprve mohla začít. Fnatic si jako favorité poradili s X10 Esports i Version1, díky čemuž měli tu možnost oplatit týmu Liquid porážku z evropského finále. A jak parádně se to podařilo! Na obou mapách Fnatic zvítězili 13:10 a Magnum byl dokonce vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

Sobotní večer zakončili Fnatic výhrou nad nejlepším jihokorejským týmem NUTURN Gaming, díky čemuž jsou už ve finále! Tam samozřejmě čekají Sentinels, kteří procházejí turnajem jako nůž máslem a jediné vyrovnané mapy s nimi hráli právě ve druhém kole Fnatic. Sentinels platili za americký supertým, od příchodu TenZe z Cloud9 jsou ale zřejmě nezastavitelní také v mezinárodní konkurenci. TenZ je v týmu zatím na hostování, protože jeho výkupné dosahuje astronomických výšin, po tomhle turnaji by ale americká organizace váhat neměla.

Souboj o první mezinárodní titul je na programu právě dnes od 19:00 hodin. Na jedné straně nejlepší zámořský hráč TenZ, na té druhé nejlepší Evropan Derke a po jeho boku náš reprezentant Magnum. Masters Reykjavík zatím vykazuje naprosto neuvěřitelně vysoká čísla, tak si nenechte ujít první světové finále s českou účastí!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.