Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč SabeRLighT končí na TI10 po prohře s Fnatic, jeho tým si i tak odnáší 13 milionů korun!

13. 10. 2021 | 09:10 Dota 2 Reportáž
Velkými turnaji se v to v říjnu jenom hemží, The International 10 je pro spoustu esportových nadšenců vůbec tím největším. Po roční odmlce se konečně odehrál The International, kde svůj titul obhajují OG, ale nás nejvíce zajímal SabeRLighT – první Čech po deseti letech, který se na vrcholný turnaj dokázal kvalifikovat.
Týmové logo Undying
Týmové logo Undying
Zdroj: Undying

The International 10 je oslavou esportu, která ale letos bohužel probíhá bez divácké kulisy. Zklamání ale se startem turnaje okamžitě vystřídalo nadšení, protože takto kvalitní turnaj jsme tu již hodně dlouho neměli. Na vysoce očekávané klání a jubilejní světový šampionát se dokázal probojovat také Jonáš 'SabeRLighT-" Volek, který navázal na tažení Storm Games Clanu z roku 2011. Ba dokonce jej dokonce o chloupek trumfnul.

Ve formátu 18 týmů vše odstartovalo skupinovou fází, kde se s turnajem rozloučila jen dvojice týmů, ale současně si tom polovina přeživších nasměrovala přímo do pavouka poražených. SabeRLightův tým Undying prohrál jen dvakrát, spolu se třemi remízami to ale na umístění mezi nejlepší čtveřicí nestačilo, ačkoliv o něj usilovali do posledních chvil. Těšit je tak mohou alespoň vyrovnané bitvy s Invictus Gaming a šampiony z OG.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Jak už to na to na TI bývá, první kolo Losers Bracketu se hraje pouze BO1, což Undying zlomilo vaz. Fnatic se sice skupinová fáze nevydařila, proti SabeRLightově týmu ale zahráli parádně a Undying si ve 28 minutách moc neškrtli. Raven ze soupeřova týmu dokonce překonal historický rekord v množství poškození do věží v jedné hře. Cesta týmu Undying tedy končí na 13. až 16. místě, "cenou útěchy" je štědrá finanční odměna 600 tisíc dolarů.

Český hráč se okamžitě po vypadnutí sympaticky vyjádřil na Twitteru: „Je potřeba jít krůček pod krůčku, ale já se nezastavím, dokud nad hlavu nezvednu Aegis, a je mi jedno, jak dlouho to bude trvat. Všem fanouškům a podporovatelům patří obrovské díky, hodně to pro nás znamenalo a snad na nás budete v budoucnu hrdí.“

Věříme, že na další českou účast na nejdotovanějším turnaji světa nebudeme nyní čekat už tak dlouho! Nového krále světové Doty poznáme již tuhle neděli, OG to ale po pádu do LB budou mít složitější než v minulosti.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.