Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta do ESL Pro League pro SINNERS právě začíná

5. 5. 2021 | 18:54 Counter-Strike 2
Už jsou to dlouhé tři roky, co jsme měli svého zástupce v lize ESEA Premier. Doby nadvlády eXtatus už jsou dávno pryč, dnes je domácí scéna pískovištěm SINNERS. Beastik a spol. rádi vyhledávají mezinárodní výzvy a právě postup do ESEA divize Premier může být jednou z těch nejlákavějších.
SHOCK
SHOCK
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

ESL Pro League je nejslavnější dlouhodobou CS:GO ligou a kvalifikovat se do ní vyžaduje pravidelné špičkové výkony. Jednu z cest nabízí soutěž ESEA Premier, kam se díky úspěšné baráži nedávno kvalifikoval nejlepší český tým SINNERS Esports. Celkem osmnáct celků se v následujících dvou měsících utká nejprve ve skupinové fázi, a o postupujícím do play-off ESL Pro League posléze rozhodne Double Elimination play-off. Ve hře je také 50 tisíc dolarů, ale všem je zřejmě jasné, co je hlavní motivace této soutěže. Vzpomeňte si na eXtatus, kteří se právě díky výkonům v ESEA Premier (tehdy MDL) podívali za oceán až do New Yorku na ESEA Global Challenge.

Největším favoritem této sezóny je tým BIG, aktuálně šestý nejlepší tým světa. BIG totiž spolu s Endpointem sestoupili z elity a budou usilovat o návrat. Většina účastníků ESEA Premier se potácí kolem nejlepší světové třicítky, podobně jako Endpoint, ale vedle toho zde najdeme třeba také GamerLegion s Patrikem 'Zero' Žúdelem, kteří jsou v žebříčku až na 84. pozici. SINNERS se tedy konečně dostali mezi své, které už dobře znají z mnoha jiných turnajů. Skupinová fáze odstartovala v úterý 4. května a hříšníky čeká první zápas o den později.

V každé skupině najdeme devět týmů, do play-off se dostane pouze nejlepší čtyřka. SINNERS ve své skupině B na BIG nenarazí, ale i tak je čeká řada těžkých zápasů proti Endpoint, Sprout nebo Anonymo. Všichni oponenti jsou pro domácí jedničku hratelní, důležitá ale bude dlouhodobá forma, protože každé zakopnutí může v systému "každý s každým" náležitě mrzet. Úvodním soupeřem SINNERS bude polský tým Anonymo Esports, který vyzvou 5. května od 19:00. Vzájemná bilance hraje jasně do karet českému celku, Snaxe a spol. je ale neradno podceňovat. Dalšími soupeři poté budou Endpoint a Movistar Riders, tyto zápasy ale nejsou ještě naplánované.

Skupina ASkupina B
 Německo BIG Německo Sprout
 Portugalsko SAW Velká Británie Endpoint
 Polsko Wisla Krakow Česká republika SINNERS
 Bělorusko Nemiga Polsko AGO
 Švédsko Apeks Evropa Movistar Riders
 Rusko forZe Polsko Anonymo
 Francie LDLC OL Polsko Izako Boars
 Německo ALTERNATE Evropa GamerLegion
 Kosovo BLINK Turecko Sangal

Stejně jako jiné turnaje, počínání SINNERS Esports v ESEA Premier můžete skrze náš Zápasovník.

Štítky: SINNERS, ESEA Premier
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.