Přejít k hlavnímu obsahu

Cíl splněn! eSuba se stává prvním postupujícím týmem na Vodafone MČR v počítačových hrách

14. 6. 2021 | 15:30 League of Legends
V průběhu víkendu jsme dostali možnost sledovat novou sestavu eSuby. Bylo hodně otázek, zda dokáže navázat na svého předchůdce a hráči nám poslali jasnou odpověď. První společný turnaj a první výhra, to zní jako dost dobrý začátek, na kterém může modrá krev stavět. Podařilo se jim totiž vybojovat hlavní odměnu v podobě postupu na další ročník Vodafone MČR v PC hrách.
eSuba
eSuba
Zdroj: grafika PLAYzone

První zastávka Guseppe MČR Tour nám přinesla mnoho zajímavých a napínavých utkání. Jedním z nich bylo i samotné finále eSuby proti SINNERS. Právě SINNERS vypadali v turnaji jako slabší tým, protože bezvýznamně ztratili pár her proti týmům, které neměly být vůbec na jejich úrovni. Tyhle obavy se také nakonec potvrdily a eSuba byla na své protivníky skvěle připravená.

Modrá krev naprosto ovládla první dvě hry, ale SINNERS vypadali, že se stále chtějí vrátit do zápasu poté, co předvedli nadlidský výkon ve třetí hře, kde naprosto rozebrali eSubu. Bohužel to bylo to jediné, co se jim v této sérii pořádně povedlo, protože v následující hře se eSuba vrátila do normálu a bez větších problémů sérii ukončila v poměru 3:1 na zápasy. Rovněž si tak eSuba odnáší hlavní cenu, tedy postup na listopadové Vodafone MČR.

Ještě se můžeme na chvíli zastavit u jednotlivých výkonů. Nová sestava eSuby přeci jen stále má asi co zlepšovat, ale začátek to byl parádní. Nový topař Welcom ukázal, že i proti někomu tak silnému, jako je Garp, dokáže zahrát vyrovnanou partii a někdy ho dokonce přehrát. Bylo ovšem znát, že hlavním stavebním kamenem úspěchu modré krve se stala už zkušená dvojice SacrificeSajator, která naprosto dominovali jak v jungli, tak na midu. Speciálně Sajator nás bavil výběrem postav, jako byl například Yasuo nebo LeBlanc.

Bot linka eSuby si zaslouží samostatné místo ve článku. Dany s Vaskedem naprosto dominovali a ukazují, že modrá krev dokáže i po odchodu Hira a Rufuse hrát okolo svého botu. Speciálně Dany příjemně překvapil se svojí KalistouVarusem, kteří se v průběhu turnaje stali klíčovými body většiny vítězství. Vasked také zářil a speciálně s Rell ukázal, že mít trpělivost je skutečně těžké, ale pokud to dokážete, tak odměna je za to velká. Určitě můžeme pochválit i trenérský tým, který skvěle připravil drafty a hráče samotné na celý turnaj.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: grafika PLAYzone
Štítky: Guseppe, MČR, eSuba
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.