Přejít k hlavnímu obsahu

Co nás čeká o víkendu? První boje Logitech FIFA COOL Ligy o 50 000 Kč!

Po dlouhém týdnu je před námi víkend, kde si konečně odpočineme a nabereme síly na ten nadcházející. Pokud nemáte žádné důležité plány, tak svůj víkend můžete strávit s námi, konkrétně s Logitech FIFA COOL Ligou a doprovodem tří komentátorů! V tomto článku se podíváme na jednotlivé skupiny a také si řekneme doplňkové informace k tomuto víkendu překypujícímu skvělými zápasy.
 Logitech FIFA COOL Liga
Logitech FIFA COOL Liga
Zdroj: PLAYzone

Za námi je kvalifikace, z níž v bojích o poslední čtyři místa v Logitech FIFA COOL Lize vzešli úspěšně PanPeca, Aubík, FCMARTIN a Mrkyy a my jsme tak konečně mohli losovat, kdo a s kým se utká v jednotlivých skupinách. Nebylo nač čekat, jelikož první hrací den začíná už dnes! V sobotu 23.10. jsou na programu skupiny A a B a v neděli 24.10. budou dohrány zbylé dvě, tedy C a D. Každý den bude streamováno 6 zápasů, tedy 3 z jedné skupiny. Rozhodli jsme i o tom, které to budou, a sice zápasy hráčů uvedených na prvním místě s hráči z kvalifikace a také zápasy, kde se bude rozhodovat o druhé výhře jednotlivých hráčů, tedy zápasy vítězů (WINNERS) a zápasy hráčů s jednou porážkou a jednou výhrou (DECIDERS).

Áčková skupinu zastupují Svatopluk "Saint_SB10" Boušek, Matěj "Miki" Mikan, Štěpán "RIIJK" Sobocki a Jan "Aubík" Živný. Hned první představená skupina vypadá velmi smrtelně a není se čemu divit, když se zde vyskytují taková jména. První utkání sehraje Saint_SB10 proti Aubíkovi. Zástupce Bohemians Saint_SB10 byl donedávna neznámým hráčem, ovšem po úspěchu v podobě výhry celého Big! Shock Poháru se stal velmi zmiňovaným a především černým koněm pro tento ročník. Teplický Aubík patří bezpochyby mezi ty zkušenější hráče, ovšem do zápasu bude vstupovat v roli mírného outsidera, protože na turnajích nepředvádí úplně oslnivé výsledky, to se však může změnit. Druhý úvodní zápas mezi RIIJKEM a Mikim bude pro oko diváka ještě zajímavější. RIIJK má za sebou poněkud tragickou sezónu na jeho poměry. Na žádném z turnajů nepředvedl kdovíjaký výkon a navíc přišel o angažmá v Entropiqu, jednoduše mu minulý ročník FIFY nesedl, ale rozhodně jej není radno podcenit. Miki má za sebou přecejen lepší sezónu, a to hlavně díky vítězství e:LIGY. Včetně toho získal novou smlouvu v ostravské organizaci Cryptova. Můžeme čekat útočný zápas především ze strany Mikiho a také se dá očekávat lepší tým hráče ostravského spolku.

Schéma skupiny A
Schéma skupiny A
Foto: PLAYzone
Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Ve skupině B jsou Aleš "K1leris" Kubík, Patrik "Huhnak" Hornák, František "Kucera" Kučera a Peca "PanPeca" Straka. Úvodní utkání budou mít v režii K1leris a PanPeca. Tak jako v předešlém případě máme na prvním místě finalistu z Big Shock! FIFA COOL Poháru, ovšem tentokrát toho méně šťastného. Svůj prozatímně největší úspěch dokázal K1leris ulovit ještě v dresu Ziconu, kde neměl vůbec špatné výsledky. Momentálně působí, stejně jako Saint_SB10, v Bohemians. Liberecký PanPeca má před sebou první účast stejně jako jeho oponent v Logitech FIFA COOL Lize. Rozhodně nepatří k nějaké špičce u nás, avšak jeho jméno zná většina. PanPeca stále čeká na svůj první úspěch na vrcholové scéně a K1lerise se bude snažit především zaskočit, což se mu rozhodně může povést. Následující program obstarají zkušenější hráči, a to Huhnak a Kucera. Oba dva v letní přestávce změnili své působiště. Huhnak se z Entropiqu přestěhoval do Viktorie Plzeň a Kucera nově hájí barvy Pardubic. Těžko říct, co od zápasu očekávat a kdo bude určovat tempo, jelikož jsme neměli moc příležitostí tyhle hráče v minulé FIFĚ sledovat.

Schéma skupiny B
Schéma skupiny B
Foto: PLAYzone

Do skupiny C byli nalosováni Jakub "CptKubajz" Pudil, Tomáš "Sirisetsedm" Novotný, Richard "MrRici" Růžička a Martin "FCMARTIN" Hrabina. V prvním zápase, kde se utkají CptKubajz a FCMARTIN, budeme sledovat urputný boj. Nadějný Slávista Kubajz má rozhodně co ukázat a bude pro tento zápas favoritem. Nicméně FCMARTIN, který obléká dres Olomouce, může být tvrdým oříškem. Očekáváním je tlak Kubajze, alespoň tedy v prvním zápase. Ten druhý se bude vyvíjet podle výsledku toho úvodního. Druhé utkání bude soubojem mezi Sirisetemsedm a MrRicim. První zmíněný má za sebou poměrně povedenou sezónu, kdy dokázal uhrát téměř na každém turnaji TOP 8 a na eLEAGUE se umístil na druhé příčce. Týmu Zicon eSports dělá rozhodně dobré jméno, o tom žádná. Bohemák MrRici se účastnil i minulého ročníku, kde sice nedokázal postoupit ze skupiny, ovšem porazil svého bývalého spoluhráče Matejse, který patří k vysoce hodnoceným hráčům na naší scéně, a ukázal, že FIFU stále umí. S rolí favorita bude do zápasu nastupovat Sirisetsedm.

Poslední skupinu D budou hrát Lukáš "Lukas22" Valský, Matěj "Matejs" Dunka, Michal "DRMi10" Drastich a Michal "Mrkyy" Mrkos. Jasná skupina? Nemusí to tak být, jelikož se ti nejlepší utkají hned v prvním kole. Úvodní duel si rozdají Lukas22 a Mrkyy. Druhý zmiňovaný Mrkyy je docela nováčkem na FIFA scéně. Nedávno podepsal smlouvu s esportovou sekcí Slovanu Liberec a bude tak hájit modro-bílou. O Mrkyym moc informací nemáme, nicméně se nejedná o žádné ořezávátko. Stejně tak můžeme ohodnotit Lukase22, který je sice bez klubu a dá se tak očekávat, že bude mít slabší tým, ale rozhodně může svého protivníka zaskočit. Následující zápas mezi Matejsem a DRMim10 je podstatně peprnější. Oba dva totiž patří k české špičce. Matejs je hráč Entropiqu a má obrovský potenciál nějaké události tento ročník vyhrát. Prezentuje se velmi ofenzivním fotbalem a kličkami, které vám zamotají hlavu a nebude vědět, kde vám stojí. Nový hráč Cryptovy DRMi10 má za sebou stejně jako jeho protivník neúspěšné představení v AXE FIFA COOL Lize, ale zato se stal eReprezentantem naší země. Zahrál si světový šampionát, kde získal cenné zkušenosti a ty teď může využít proti Matejsovi.

Sobotní a nedělní stream začíná v 15:00 a my se na vás společně s Tomášem "TheHateris" Rysem, Filipem "Koozy" Lejčkem a Jakubem "Kany" Jíchou těšíme! 

Štítky: FIFA COOL liga