Přejít k hlavnímu obsahu

CptKubajz a Saint_SB10 zaujímají poslední dvě místa v play-off a uzavírají tak skupinovou fázi Logitech FIFA COOL ligy!

10. 11. 2021 | 15:28 EA SPORTS FC 24 Live coverage
Zas a znovu je tady Logitech FIFA COOL liga! Máme za sebou celkem pět hracích dnů, ale to ještě ani zdaleka není všechno, jelikož teprve dnes nám končí skupinové fáze. Program na středečním streamu dnes zajistí skupina H, kterou můžete sledovat buďto na našem Twitch kanále, nebo tady, kde vás budeme informovat o průběžných výsledcích.
Coverage skupiny H
Coverage skupiny H
Zdroj: PLAYzone

Finální skupina H přinesla mnoho zajímavých postupů a především výsledků. Prvním překvapením bylo vypadnutí MarioOosa99 z celé Logitech FIFA COOL ligy, když prohrál s CptKubajzem i Cristym. Slávistický Jakub "CptKubajz" Pudil prošel celou skupinou bez zaváhání a ukázal své stoupající kvality. Druhým postupivším se stal Svatopluk "Saint_SB10" Boušek, který nadvakrát porazil Cristyho a potvrdil, že umí rozhodovat důležité zápasy. Cristy se stejně jako minulý ročník s Logitech COOL ligou loučí po skupinové fázi.

Výsledky skupiny H
Výsledky skupiny H
Foto: PLAYzone

Cristy vs. Saint_SB10

Souboj o postup mezi Cristym a Saintem vyvrcholil ve velice zajímavý výsledek. Překvapující byl především první zápas, ve kterém padlo celkem šest gólů. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by góly padaly do obou branek. Šestigólové představení se točilo okolo Sainta, který svému soupeři uštědřil debakl. Po něm už bylo víceméně rozhodnuto. Série nakonec skončilo 7:2 ve prospěch Sainta_SB10, který se tak může radovat z postupu do čtvrtfinále.

MarioOoso99 vs. Cristy

Duel dvou poražených byl opět velmi opatrný a na góly ne moc bohatý. Vedení se ujal MarioOoso, ale hned vzápětí se ozval Cristy, jenž se šikovnou zidanovkou uvolnil a s pomocí brazilského Ronalda srovnal krok. V tom se ozvala i EA, které spadly servery v nevhodný moment. Naštěstí však servery začaly fungovat tak, jak mají, a první zápas se dohrál bez dalších vážných situací. Odvetné utkání přineslo znovu remízu 1:1. Hráči tak šli do prodloužení, kde jsme se kromě jedné velké šance, kdy za brankářem Cristyho zazvonila tyčka, neviděli vůbec nic překvapivého. V penaltovém rozstřelu se přiklonilo štěstí na stranu Cristyho a pokračuje dál pavoukem až k Saintovi, kde se utká o postup do TOP 8. MarioOoso99 se naopak s celou Logitech FIFA COOL ligou loučí, a i přestože měl obtížnou skupinu, tak je pro většinu komunity velkým zklamáním.

Saint_SB10 vs. CptKubajz

Dvojzápas vítězných hráčů z předešlých duelů lépe začal CptKubajz, který v prvním zápase zvítězil 4:2. Sledovali jsme plno šancí a konečně i góly. Kubajz byl v zápase lepším hráčem a zaslouženě odešel s pozitivním skóre +2. Saint_SB10 se v druhém zápase dočkal vyrovnání, nicméně remízový stav moc dlouho nevydržel. Slávista CptKubajz za pár minut dokázal odpovědět a celkovým poměrem 5:4 vyhrál celou sérii. Navíc se stává prvním postupujícím, a to s čistým štítem, což mu zajistí lepší pozici v play-off.

MarioOoso99 vs. CptKubajz

Duel mezi CptKubajzem a MarioOosem99 byl stejně jako ten minulý velmi vyrovnaný. První zápas přinesl jen dvě branky - jednu na každé straně. Zápas otevřel MarioOoso, ovšem své vedení neudržel, jelikož si jeho oponent vytvořil tlak ve velkém vápně, který zužitkoval s ledovým klidem. Úspěšným kapitánem dvojzápasu se po jednogólovém zápasu stal CptKubajz. Ten si došel pro postup s pomocí Antonia Di Nataleho, jenž byl autorem obou vstřelených gólů. 

Cristy vs. Saint_SB10

K prvnímu duelu skupiny H se neočekávaně postavili Cristy a Saint_SB10, jelikož zástupce MarioOosa99, který měl v prvnímu duelu společně s CptKubajzem nastoupit, potkaly problémy se spojením. V zápase mezi Cristym a Saintem jsme se dočkali pouze jednoho gólu, a to do brány Sainta. Oba hráči potvrdili, že rádi drží balón a preferují postupný útok. Vstup do druhého utkání skvěle načasoval hráč v zeleno-bílých barvách, když hned z prvního útoku vsítil gól. Autorem další branky byl rovněž Saint, nicméně Cristy se rychle zmátořil a vzápětí odpověděl krásnou akcí na jeden dotek. Dvojzápas dospěl do prodloužení a nakonec až do penaltového rozstřelu, kde se všemi proměněnými penaltami zvítězil Saint_SB10.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Středeční večer se bude opět nést v duchu Logitech FIFA COOL ligy. Dnes nás čeká poslední čtyřčlenná skupina, a to skupina H, do které byla nalosována následující čtveřice hráčů: Mario "MarioOoso99" Gumbrešt (Entropiq), Timotej "Cristy" Starinský (Sinners), Svatopluk "Saint_SB10" Boušek (Bohemians esports), Jakub "CptKubajz" Pudil (SuperSlavia). První dva jmenovaní si zajistili účast už v minulém ročníku FIFA COOL Ligy a další dva si místa vydobyli v první skupinové fázi. Skupina H se, stejně jako ty ostatní, bude hrát formátem GSL, kde mají hráči možnost v jednom duelu zaváhat.

Úvodní zápas závěrečné skupiny svede Mario "MarioOoso99" Gumbrešt proti Jakubu "CptKuabjz" Pudilovi. MarioOoso se po působení ve Spartě, kde se mu dařilo, odpíchnul a dostal laso z Entropiqu. Nyní tedy obléká zeleno-černé barvy, stejně jako Tomáš "TheHateris" Rys nebo Matěj "Matejs" Dunka. V novém dresu si už připsal třeba druhé místo na Alienware Open Air. CptKubajz z pražské Slavie si oproti tomu v letošním roce, ale ještě ve starší FIFĚ, připsal už dva velké úspěchy, a to první místo na eLEAGUE a stříbrné umístění v e:LIZE. Papírovým favoritem je spíše MarioOoso, ale jeho oponent Kubajz nám už nejednou ukázal, že patří k hráčům, na které se nesmí zapomínat. Každopádně MarioOoso se dá označit za hlavního adepta na postup ze skupiny.

Následující duel obstará Timotej "Cristy" Starinský se Svatoplukem "Saint_SB10" Bouškem. Hráč organizace SINNERS se v minulém ročníku AXE COOL ligy prezentoval skvělou hrou, ale bohužel výsledek byl takový, jaký byl. Za prohru ve čtvrtfinále se určitě nemusí stydět, ale když v hektickém zápasu vyrovnáte z 0:3 na 3:3 a i přesto nakonec prohrajete na penalty, tak to pořádně zabolí. Saint se v AXE COOL lize neukázal, vždyť ho taky v tu dobu skoro nikdo neznal. Nynějšímu klokanovi se ale povedlo vyletět z "nuly" na vrchol, když vyhrál Big Shock! COOL pohár a všem vypálil rybník. Díky vítězství v poháru si vysloužil místo v esportové Bohemce a nyní působí na profesionální scéně. Někteří měli v první skupinové fázi obavy, že neuspěje a vypadne, ale potvrdil pravý opak. Utkají se dva hráči s velkou produktivitou šancí, co rádi drží balón.

Středeční stream skupiny H startuje už v 17:00 na našem Twitch kanále, takže pokud máte čas a chuť, tak neváhejte a zpříjemněte si svůj večer u Logitech FIFA COOL ligy. Streamem vás tradičně provedou Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Dospělí si můžou zábavu okořenit u sázkové kanceláře Tipsport, která nabídne předzápasové i live kurzy.

Štítky: FIFA COOL liga