Přejít k hlavnímu obsahu

Další slavný fotbalista zakládá vlastní tým! Casemiro z Realu Madrid jej pojmenoval po sobě

30. 10. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Není tomu ani měsíc, co jsme vás informovali o založení herní organizace Sergia Agüera nebo náboru ambiciózní VALORANT sekce do organizace Davida Beckhama. Sportovci často mají hry rádi a stejně tomu je i u Casemira, záložníka slavného Realu Madrid, který se dnešním dnem zařadil po bok výše uvedených hvězd.
Casemiro
Casemiro

Vlastní esportový tým mají kromě Sergia Agüera třeba Antoine Griezmann nebo v našem prostředí Jakub Jankto. Již několik let je také známo o několika předních brazilských fotbalistech, že holdují CS:GO a aktivně se mu věnují po boku FalleNa nebo coldzery. Konkrétně je řeč o Neymarovi, Gabrielu Jesusovi a Casemirovi, kteří dlouhodobě podporují elitní brazilský tým FURIA a na svých sociálních sítích se láskou k CS:GO netají. S madridskými dresy Casemira se pro změnu fotili hráči MIBR v době, kdy za brazilský tým hráli Stewie2k a tarik. Právě Casemiro je dokonce vášnivý sběratel a v jeho invetáři najdete StatTrak M4A4 Howl nebo AWP Dragon Lore.

28letý fotbalista podobně jako Sergio Agüero dokonce čas od času streamuje a nyní do herního repertoáru zařazuje další aktivitu. Podobně jako Argentinec se Casemiro rozhodl vytvořit profesionální organizaci a pro jméno rozhodně nešel daleko. Tým totiž pojmenoval po sobě – CaseEsports. Organizace bude sídlit v Madridu a reprezentovat ji bude pětice brazilských hráčů. Jejich přezdívky vám asi příliš neřeknou, nicméně do CaseEsports míří po působeních v Tempo Storm, INTZ Esports nebo FURIA Academy. Potenciál se tak hodnotí jen těžko.

„Chtěl jsem koníček, který je pro mě zábavou, pozvednout na profesionální úroveň. Stejně jako ve své kariéře, tak i od týmu budu chtít, aby byli nejlepší,“ uvedl Casemiro, pro kterého je CS:GO skutečným hobby. „Je mi jasné, že u nového týmu bude cesta k vyhrávání titulů trvat a vyžadovat spoustu práce, ale věřím, že hráči i fanoušci se budou z tohoto projektu těšit,“ dal Casemiro sympaticky najevo, že úspěchy pro něj nejsou samozřejmostí.

Na premiérové představení CaseEsports se můžeme těšit v kvalifikacích na prosincový turnaj DreamHack Open, vedle výkonů na mezinárodní scéně je krátkodobým cílem se dostat mezi špičku španělské scény. Ta aktuálně má v HLTV žebříčku bodované pouze tři týmy, takže pokud tým má nějaký potenciál, problém by to být neměl.

FURIA
Zdroj: hltv.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.